на живо

"Ливърпул" показа как се разгромява "Барселона" (ВИДЕО)

Английският тим постигна категоричен успех с 4:0 срещу каталунците

Getty Images/Guliver Photos

"Ливърпул" постигна неочаквано убедителна победа срещу шампиона и носител на купата на Испания "Барселона". Английският тим надигра каталунците с 4:0 в мач от приятелския турнир "Интернешънъл чемпиънс къп". Срещата се игра на стадион "Уембли" в Лондон, а на трибуните местата си бяха заели близо 90 хиляди зрители. За успеха на тима, воден от Юрген Клоп, голове отбелязаха Садио Мане, Дивок Ориги и Марко Груич, а Хавиер Масчерано вкара топката в собствената си врата.

Първото попадение падна в 15'. След грешка на Арда Туран в центъра на теренa, Лалана, Фирмино и Мане осъществиха прекрасна комбинация, при която последният нанесе точен завършващ удар от близко разстояние. "Барселона" подобри играта си след 25', но не използва своите шансове. Лео Меси уцели греда, излязъл сам срещу вратаря Миньоле, който направи чудесно спасяване и при друг опасен удар - на бившият футболист на "Ливърпул" Луис Суарес. С пропуск до почивката се отчете и Арда Туран.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Едва 70 секунди след началото на второто полувреме "Ливърпул" поведе с 2:0. Мане проби по дясното крило, центрира опасно по тревата и Масчерано си отбеляза автогол. След още една минута "Барса" вече изоставаше с три попадения, след като грешка на Бускетс доведе до чисто положение пред Ориги, който не сгреши сам срещу Клаудио Браво.

Крайният резултат бе оформен от появилия се като резерва млад сръбски талант Марко Груич, който нанесе изящен удар с глава в добавеното време на двубоя.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Въпреки убедителния успех, Клоп не може да бъде особено доволен от случилото се на терена, заради контузии на основни играчи. Джеймс Милнър бе заменен принудително още в края на първото полувреме, а в последните секунди на срещата разтежение получи и централният защитник Деян Ловрен. Тепърва ще стане ясно колко сериозни са травмите им и дали те ще бъдат възстановени навреме за дербито с "Арсенал" от първия кръг на английското първенство на 14 август.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За "Барса" дебют направи едно от новите попълнения - Лука Дин, който се появи в игра през втората част. От резервната скамейка в двубоя се включиха също Андрес Иниеста, Жерар Пике и Иван Ракитич, които преди дни се присъединиха към отбора след лятната си почивка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това е най-убедителната победа на "Ливърпул" в досегашните осем контроли на отбора през лятото. "Червените" завършват участието си в ICC с две победи, една загуба и шест точки. Същият актив има и "Барселона" след успехите над Селтик (3:1) и Лестър (4:2).

Поражението на каталунците автоматично направи "Пари Сен Жермен" шампион в турнира, мачовете от който се изиграха в Северна Америка и Европа.