на живо

"Ливърпул" пречупи след почивката окопалия се "Марибор" (ВИДЕО)

"Червените" са първи в групата си след 3:0 срещу словенския тим

"Ливърпул" пречупи след почивката окопалия се "Марибор" (ВИДЕО)

"Ливърпул" победи за втори път "Марибор" в Шампионската лига и оглави еднолично група 5 на турнира след 4-ия кръг на груповата фаза. Отборът на Юрген Клоп срещна далеч по-сериозни трудности на "Анфийлд" срещу словенците, отколкото в предния мач помежду им, спечелен със 7:0.

"Ливърпул" срещна сериозен отпор през първата част, а "Марибор" почти не излизаше от полето си. Това затрудни домакините и те създадоха едва едно чисто положение, спасено от Ясмин Ханданович.

Второто полувреме обаче започна страхотно за домакините. Трент Александър-Арнолд центрира отдясно към Мохамед Салах, който само трябваше да отклони топката в мрежата в 49-та минута. Това отвори мача за английския отбор и скоро той получи дузпа. Джеймс Милнър изпълни, но страхотно спасяване на Ясмин Ханданович предотврати втори гол за "Ливърпул".

Това не развали настроението на отбора на Клоп. Джеймс Милнър се реваншира за пропуска с елегантна асистенция за Емре Джан, който вкара втория гол в мача в 65-та минута.

В самия край Даниел Стъридж вкара третото попадение за "Ливърпул". Английският нападател влезе като резерва и се разписа в Шампионската лига за първи път от 7 години насам.

С успеха си "Ливърпул" вече има 8 точки и е първи в група 5. Втори е "Севиля", който победи "Спартак" Москва с 2:1 и събра 7 точки. Трети е "Спартак" с 5, а "Марибор" остава последен с една точка.