на живо

"Ливърпул" разнищи "Юнайтед" на "Анфийлд" и отново е на върха

3:1 за мърсисайдци, грешка на Алисон спаси гостите от унижение

Getty Images

"Ливърпул" победи "Манчестър Юнайтед" с 3:1 в голямото дерби на 17-ия кръг в английската Висша лига. На своя "Анфийлд" мърсисайдци надиграха тотално съперника и само грешка на вратаря Алисон спаси гостите от унижение.

Така тимът на Юрген Клоп отново оглави класирането с актив от 45 точки, една пред втория "Манчестър Сити". "Юнайтед" пък остава на шестата позиция с 26 пункта.

На "Анфийлд" домакините откриха резултата в 24-ата минута, когато Фабиньо пусна страхотен извеждащ пас за Садио Мане и сенегалецът с лекота разстреля Де Хеа - 1:0.

Снимка: Getty Images

Противно на развоя на събитията "Юнайтед" стигна до изравнителен гол. В 33-ата минута груба грешка на вратаря Алисон позволи на Джеси Лингард да се разпише.

"Ливърпул" доминираше и притисна съперника, но трябваше да чака до 73-ата минута, за да поведе отново. Влезлият на смяна само три минути по-рано Джердан Шакири стигна пръв до една избита от Де Хеа топка и я прати в мрежата с помощта на лек рикошет от Ашли Йънг и отклоняване в напречната греда.

В 81-ата минута швейцарецът сложи точка на спора с попадение за 3:1, при което Де Хеа за втори път бе преодолян след рикошет. В крайна сметка "Ливърпул" напълно заслужено стигна до трите точки и отново е на върха във Висшата лига.

Снимка: Getty Images

Тагове:

@