на живо

"Ливърпул" с два мача за 24 часа и на разстояние от 5000 км

Мърсисайдци ще играят с два различни отбора

Getty Images

Четвъртфиналът между "Ливърпул" и "Астън Вила" от Карабао Къп ще се проведе в четвъртък, 17 декември, само един ден преди участието на тима на световното клубно първенство в Катар. В резултат на това от клуба обявиха, че ще играят с два различни състава.

"Клубът би искал да използва тази възможност, за да подчертае, че макар това да не е идеален сценарий, постигнатият резултат е съобразен с интересите на турнира, останалите клубове и самите нас като единствен мотивиращ фактор", заявиха на официалния си сайт мърсисайдци.

"Бихме искали да благодарим на Английската футболна лига за усилията им и можем да потвърдим, че бяха обсъдени алтернативни дати, но в крайна сметка нито една не беше счетена за подходяща, без да се наруши графикът на самото състезание или да се подложи на ненужно напрежение нашия състав", завършва съобщението.

Очаква се по-голямата част от титулярните футболисти на "Ливърпул" да отпътуват за Катар в опит да спечелят световното клубно първенство, докато младите играчи ще останат на Острова, за да изиграят двубоя на "Вила Парк" в преследване на 1/2-финал.

След класирането на "Ливърпул" за 1/4-финалите в Карабао Къп, мениджърът на тима Юрген Клоп заплаши, че мърсисайдци ще откажат участие в турнира заради сгъстената програма.

Представители на Футболната асоциация на Англия и на клуба проведоха разговори за компромисен вариант и изместване на датата, но в крайна сметка това не доведе до резултат, който да удовлетворява лидера във Висшата лига. Така ще има прецедент и един клуб ще играе почти едновременно два официална мача в различни точки по света.