на живо

"Ливърпул" с първо лятно попълнение (ВИДЕО)

Гръцки национал подписа с тима от "Анфийлд"

Шампионът на Англия "Ливърпул" с първи летен трансфер. Мърсисайдци подписаха с гръцкия национал Костас Цимикас, който идва на "Анфийлд" от "Олимпиакос". "Червените" не съобщават трансферната сума, но според медиите на Острова тя възлиза на около 13 млн. евро.

24-годишният Цимикас има три мача с националния отбор на Гърция, за който дебютира през октомври 2018 г. От декемри 2015 г. е записал 86 за "Олимпиакос" във всички турнири. Повече от половината са от изминалия сезон. В него бранителят помогна на гранда да спечели титлата в Гърция с 18 точки аванс пред втория ПАОК.

"Щастлив съм. Гордея се, че съм тук. За мен това е най-големият клуб в света. Огромна чест е и ще дам всичко от себе си.", коментира Цимикас пред клубния сайт.

"Харесвам много Висшата лига. Гледах я по телевизията и от дете мечтая да бъда част от нея. Сега трябва да работя здраво, да съм фокусиран и да слушам внимателно какво изисква мениджърът от мен. Мога да играя на най-високо ниво... Искам да постигна целите - нова титла и спечелване на Шампионската лига.", допълни гъркът.

Цимикас ще бъде резерва на Анди Робъртсън, с когото има сходен стил на игра. Досега Клоп не разполагаше с втори ляв бек, а на този пост за ротации бе използван опитният Джеймс Милнър, чиято обичайна позиция е в халфовата линия.