на живо

"Ливърпул" с трета поредна грешна стъпка във Висшата лига

Мърсисайдци загубиха с 0:1 като гости на "Саутхемптън"

Getty Images

Шампионът "Ливърпул" направи трета поредна грешна стъпка в английската Висша лига! Мърсисайдци започнаха годината със загуба с 0:1 като гости на "Саутхемптън" в последен мач от 17-ия кръг.

На "Сейнт Мерис" победното попадение за "светците" падна още във 2' и бе дело на бившия играч на "Ливърпул" Дани Ингс.

Снимка: Getty Images

Впоследствие мърсисайдци поеха инициативата, но изпитваха трудности в завършващата фаза на своите атаки и отправиха едва един точен удар до края на срещата.

Системата за видеоповторения (VAR) имаше ключова намеса и в тазвечершния мач. В 50' от "Ливърпул" предявиха претенции за дузпа заради игра с ръка на Джак Стивънс в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка "Саутхемптън" удържа крехкия си аванс и стана вторият отбор, който не допуска гол срещу "Ливърпул" във Висшата лига през настоящия сезон.

Любопитното е, че за вратаря на "светците" Фрейзър Форстър, започнал като титуляр вместо далия положителна проба за коронавирус Алекс Маккарти, това е пета чиста мрежа в последните му 6 мача срещу мърсисайдци.

Снимка: Getty Images

Тимът на Юрген Клоп няма успех в първенството от 19 декември миналата година, когато разгроми "Кристъл Палас" със 7:0. Последваха равенства с "Уест Бромич" (1:1) и "Нюкасъл" (0:0).

"Ливърпул" остава на върха в класирането с 33 точки, пред "Манчестър Юнайтед" със същия актив и мач по-малко, "Лестър" с 29, "Тотнъм" с 29 и мач по-малко и "Манчестър Сити" с 29 и два неизиграни двубоя. Вече и "Саутхемптън" има 29 точки, изкачвайки се на шестата позиция.

В следващия си мач "Ливърпул" приема "Манчестър Юнайтед" в битка за върха, докато тимът на Ралф Хазенхютъл гостува на "Лестър".

Снимка: Getty Images