на живо

"Ливърпул" се похвали с трансфера на Мохамед Салах

Египтянинът подписа с "мърсисайдци" до 2022 г.

LiverpoolFC.com

Мохамед Салах вече официално е футболист на "Ливърпул". Полузащитникът премина медицински прегледи, подписа договор и официално беше обявен като ново попълнение в сайта на "мърсисайдци".

25-годишният египтянин пристига на "Анфийлд" от "Рома", като английският гранд ще плати за него 42 млн. евро. Това е най-скъпата покупка на мениджъра на мърсисайдци - Юрген Клоп.

"Салах ще премине в Ливърпул за първоначална сума от 42 млн. евро. Трансферът ще стане официално факт на 1 юли, когато отваря трансферният прозорец в Англия. В договора за продажба на 25-годишния играч има заложени и различни клаузи, които могат да достигнат до 8 милиона евро, в зависимост от представянето му и от успехите, които ще постигне клубът", обявиха "римските вълци".

Снимка: LiverpoolFC.com

Договорът на Салах ще е до 2022 г., а той ще получава по 5,5 млн. евро на сезон.

"Развълнуван съм да бъда тук. Много съм щастлив. Ще дам 100% от себе си, за да помогна на клуба. Наистина искам да постигна нещо голямо тук. Всеки вижда, че треньорът дава всичко от себе си. Надявам се заедно да постигнем големи успехи за феновете и за нас", заяви египтянинът, след като сделката стана факт.

През миналия сезон Салах взе участие в 41 мача за "Рома" и вкара 19 гола. Това е негово своеобразно завръщане в английското първенство, след като през 2014-2015 г. той игра за "Челси", взе участие само в 13 мача и вкара 2 гола.