на живо

"Ливърпул" се предаде пред "Уест Бромич" в мач с куп видеоповторения

Съдията прегледа на запис 3 спорни ситуации на "Анфийлд"

Getty Images

"Ливърпул" отпадна от турнира за Купата на Англия в четвъртия кръг, след като загуби от "Уест Бромич" с 2:3 в зрелищна среща, в която голяма роля имаха и видеоповторенията. Така за трета поредна година мърсисайдци отпадат на този етап в надпреварата.

Срещата на "Анфийлд" започна отлично за домакините, които откриха резултата в 5-ата минута чрез Роберто Фирмино.

Веднага след подновяването на играта обаче Уест Бромич изравни. Открадната топка в центъра осигури възможност за Джей Родригес да напредне, Ван Дайк и Матип не се ориентираха, а мощният удар на нападателя не даде шанс на Миньоле. Последва и второ попадение за обрат. Автор на гола отново стана Родригес.

Гостите стигнаха и до трети гол в средата на полувремето. Той обаче не бе зачетен, след като системата за видеоповторение показа засада. Новата система се прояви в полза на "Ливърпул" в 23-ата минута, след като Салах беше задържан от Ливърмор в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа, която обаче не бе реализирана от Фирмино.

Снимка: Getty Images

В края на първото полувреме "Уест Бромич" поведе с 3:1, а попадението бе записано като автогол на Жоел Матип. Положението отново бе гледано повторно от рефера.

Въпреки че хвърлиха всички сили в нападение, мърсисайдци успяха да отбележат само един гол през второто полувреме. Салах получи топката от Фирмино и отблизо намали в 78-ата минута.