на живо

"Ливърпул" се справи с "Тотнъм" и отново пренаписа историята

Мърсисайдци вече имат 16 точки преднина на върха, а са и с мач по-малко

Reuters

Отборът на "Ливърпул" продължи устрема си към титлата във Висшата лига с важен успех при гостуването на "Тотнъм" с 1:0 в мач от 21-ия кръг. Така след 12-ата си поредна шампионатна победа мърсисайдци увеличиха аванса си на върха в класирането на 16 точки, като са и с мач по-малко. По-рано днес вторият "Лестър" загуби с 1:2 от "Саутхемптън".

Роберто Фирмино вкара победния гол за мърсисайдци, които записаха най-добрия си старт в цялата история на клуба.

Играчите на Юрген Клоп регистрираха шеста поредна чиста мрежа в шампионата, а освен това вече могат да се похвалят и с най-успешното начало на сезон в историята на петте топ първенства в Европа. С победата над "Тотнъм" те подобриха рекорда на "Манчестър Сити" за най-добър старт на сезон - 61 точки от 21 мача. През сезон 2017/18 "гражданите" спечелиха 59 точки в първите 21 мача. 

"Ливърпул" записа и 38-и пореден мач без загуба във Висшата лига.

Снимка: Reuters

Отборът на "Тотнъм" пък е инкасирал 20 гола в 13-те си мача под ръководството на Жозе Моуриньо във всички турнири. "Шпорите" са осми, на 9 точки от четвъртия "Челси".

Гостите започнаха отлично срещата и в типичния си стил доминираха в предни позиция. В 39-ата минута Роберто Фирмино вкара първия си гол за 2020 г. и даде преднина на "червените". През второто полувреме обаче "топчиите" показаха различно лице, за което голяма заслуга има и появилият се като резерва на мястото на Кристиан Ериксен Джовани Ло Селсо. Аржентинецът сериозно раздвижи атаката на домакините. 

В последните 30 минути на срещата играчите на "Ливърпул" започнаха да допускат нетипични грешки в подаванията и не съумяваха да контролират достатъчно топката.

Ло Селсо пропусна отлична възможност за изравнително попадение в края на срещата, а преди това Хюн-Мин Сон и Лукас Моура също не показаха нужното хладнокръвие срещу Алисон.