на живо

"Ливърпул" унижи "Юнайтед" и подписа присъдата на Солскяер

Много фенове на "червените дяволи" напуснаха "Олд Трафорд" далеч преди последния съдийски сигнал

Reuters

"Ливърпул" унижи "Манчестър Юнайтед", нанасяйки му най-голямата загуба на "Олд Трафорд" в дербито между двата тима. Мърсисайдци победиха с 5:0, а с хеттрик се отчете Мохамед Салах. 

По веднъж за гостите се разписаха Наби Кейта и Диого Жота, а гол на Кристиано Роналдо бе отменен заради засада. Около 30 минути "червените дяволи" играха с човек по-малко, след като влезлият през втората част Пол Погба си изкара червен картон.

Доминацията на "Ливърпул" започна от самото начало на мача, като до почивката резултатът бе 4:0 в полза на тима на Юрген Клоп. Това беше и първи случай в историята на "Юнайтед", в който тимът получава четири гола на своя стадион в рамките на първото полувреме.

Снимка: Reuters

Загубата е най-тежката за "червените дяволи" в дербито с мърсисайдци като домакин. В допълнение, "Манчестър Юнайтед" загуби за втори пореден път у дома от големия си съперник.

За трети път в последните 10 години "Юнайтед" губи с пет гола в домакинска среща от Висшата лига след 1:6 от "Манчестър Сити" през 2011 г. и 1:6 от "Тотнъм" през миналия октомври.

С победата на "Олд Трафорд" "Ливърпул" събра 21 точки след шест победи и три равенства дотук. Мърсисайдци, които са единствени без загуба във Висшата лига, имат с една точка по-малко от лидера "Челси". "Юнайтед" е седми с 14 точки. 

С хеттрика си Салах стана първият футболист, който отбелязва три гола срещу "Юнайтед" на "Олд Трафорд" от 2003 г. насам. За последно преди 18 г. това стори Роналдо-Феномена с екипа на "Реал" Мадрид в Шампионската лига.

Снимка: Reuters

Феновете на домакините бяха крайно разочаровани. Голяма част от тях напуснаха "Олд Трафорд" далеч преди последния съдийски сигнал. На почивката дори се чуваха бурни освирквания по адрес на мениджъра Оле Гунар Солскяер, а в следващите часове вероятно основната тема в английските медии ще бъде неговото уволнение.