на живо

"Ливърпул" излезе втори след рецитал срещу "Уест Хем"

Мърсисайдци преминаха границата от 100 гола през сезона

Getty Images

"Ливърпул" разгроми с 4:1 "Уест Хем" в среща от 28-ия кръг на Висшата лига и излезе на 2-о място в класирането. "Червените" от Анфийлд имат 57 точки, на 15 от лидера "Манчестър Сити", а само на 1 на 3-а позиция е "Манчестър Юнайтед". Чуковете са 23-и с 30 точки след само една победа в последните си пет мача.

Отличната форма, в която се намира атакуващото трио на тима Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане, зарадва феновете. Всеки от тях вкара поедно попадение, а Салах се изравни с Хари Кейн на върха при голмайсторите в Лигата с 23 гола.

Салах, който има вече 31 попадения във всички турнири, асистира на Емре Джан за 1:0 в 29-ата минута. С гола на германския национал "Ливърпул" достигна котата от 100 попадения във всички турнири. Единственият английски тим, който е реализирал повече през тази кампанията е "Сити".

Снимка: Getty Images

След началото на втората част мачът беше решен с головете на египтянина в 51-ата и на Фирмино в 57-ата.

Окслейд-Чембърлейн тръгна на дрибъл и точно преди наказателното поле беше препънат. Топката стигна до тръгналия на скорост Салах, който просто я търколи край излезлия Адриан. В 59-ата минута Фирмино получи пас от дълбочина от Джан, излезе сам срещу вратаря и я прокара под плонжа му.

Михаил Антонио върна едно попадение две минути след третото във вратата на "Уест Хем". Отново защитата на "Ливърпул" беше излязла почти на границата на централния кръг, а пасът от дълбочина не беше спрян. Антонио тръгна рязко и по земя вкара за 1:3. Джеймс Милнър подхвана атаката за четвъртия гол, подаде на дясно на Андрю Робъртсън. Младокът пусна успоредно на голлинията на Сане, който просто я прати в мрежата.