на живо

"Ливърпул" взе само точка от Бенитес и "Нюкасъл"

Страхотният гол на Коутиньо не бе достатъчен

Getty Images

Отборите на "Нюкасъл" и "Ливърпул" завършиха наравно 1:1 в последния мач от седмия кръг на Висшата лига на Англия.

Двата тима изиграха вълнуващ мач, украсен от гола на плеймейкъра на мърсисайдци Филипе Коутиньо в 29-ата минута. Бразилецът пое топката извън наказателното поле на гостите и със страхотен удар с десния крак я прати неспасяемо във вратата на Роб Елиът.

Радостта на гостите обаче бе твърде кратка, след като само 7 минути по-късно "Нюкасъл" стигна до изравняване.

Хоселу бе изведен с дълъг пас от Джонджо Шелви зад гърба на отбраната фронтално срещу вратата на "Ливърпул". Жоел Матип застигна нападателя на "свраките", но в опита си да избие топката, я чукна в крака на испанеца и тя стана неспасяема за стража на "червените" Симон Миньоле.

През втората част "Ливърпул" имаше инициативата, но не успя да стигне до нов гол. Най-чистите положения се откриха пред Даниел Стъридж в 50-ата минута и пред новото попъление Алекс Окслейд-Чембърлейн минута преди края, но първият бе отказан след чудесното спасяване на Елиът, докато вторият прати топката над вратата от близка дистанция.

В класирането "Ливърпул" заема седмото място с 12 точки, 7 по-малко от лидерите "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед". "Нюкасъл" пък остава на девето място с 10 точки.