на живо

"Ливърпул" засили "Уест Хем" към дъното

Мърсисайдци спечелиха гостуването си с 4:1

Getty Images

"Ливърпул" разгроми "Уест Хем" с 4:1 като гост в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Това бе втори пореден успех за играчите на Юрген Клоп в първенството, които с актив от 19 точки се изкачиха до 6-ото място в подреждането.

"Чуковете" на Славен Билич продължават със слабото си представя напоследък и с 9 точки заемат 17-ото място в класирането. 

Гостите от Мърсисайд наложиха натиск от началото на срещата, като още във втората минута Роберто Фирмино бе близо до първо попадение, но Джо Харт спаси. В 9-ата минута "чуковете" уцелиха греда, след като Аю се опита да прехвърли Миньоле.

В 22-вата минута мърсисайдци поведоха. Завърналият се в състава след наказание Садио Мане разигра на скорост със Салах, който останал сам срещу вратаря отбеляза за 0:1. Още две минути бяха необходими на гостите, за да удвоят преднината си. След ъглов удар Мане стреля, но топката рикориши в играч на "Уест Хем" и Харт изби. Там обаче бе Матип, който с добавка покачи на 0:2. 

"Чуковете" върнаха едно попадение в 55-ата минута чрез Лансини. Радостата на домакините бе изключително кратка, защото минута по-късно Чембърлейн вкара за 1:3. 

"Ливърпул" продължи да търси нови попадения и в 76-ата минута Мане намери по перфектен начин Салах, който разстреля стража на домакините за крайното 1:4.