на живо

"Левски" обърна "Черно море", близнаците Цоневи отново заедно на терена

"Сините" спечелиха с 2:1 и замечтаха за Европа

Lap.bg

"Левски" записа трета поредна победа, след като постигна обрат от 2:1 при домакинството си на "Черно море" в мач от плейофите на втората осмица на родния шампионат.

В игра за "сините" през второто полувреме се появиха любимците на феновете - близнаците Радослав и Борислав Цоневи, които дълго време се възстановяваха от идентични тежки контузии.

Снимка: Lap.bg

Борислав се появи в мача с "Царско село" и вкара гол, докато брат му Радослав записва първи минути от много месеци.

С този успех "Левски" излезе осми с 37 точки и изостава на четири от "Черно море", който заема 7-ото място, даващо право на бараж за участие в евротурнирите.

Двата отбора си размениха по няколко опасни атаки още в самото начало, а в 5-ата минута Васил Панайотов с технично изпълнение от пряк свободен удар принуди вратаря на домакините Звонимир Микулич да направи зрелищно спасяване.

В 41-ата минута "Черно море" откри резултата, след като Андраде проби по левия фланг и центрира, а Илиан Илиев-младши засече топката във вратата за 0:1.

Снимка: Lap.bg

"Левски" реагира мигновено и две минути по-късно изравни. Здравко Димитров изведе Патрик-Габриел Галчев по левия фланг. Той центрира в наказателното поле, където Начо Монсалве атрактивно от въздуха реализира в десния ъгъл за 1:1.

Победният гол за "сините" вкара Живко Атанасов в 79-ата минута. Радослав Цонев центрира от фаул в наказателното поле, където Мартин Райнов стреля с глава, след което последва намеса на Георги Георгиев, но притичалият Атанасов не сгреши при добавката за крайното 2:1.

До края на плейофите остават три мача, като двата отбора ще се срещнат отново в последния кръг на 23 май.