на живо

Любо Пенев преди "Лудогорец": Винаги ще сме готови под мое ръководство (ВИДЕО)

ЦСКА приема шампионите в сряда на "Българска армия"

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев увери, че докато той е начело, отборът винаги ще е подготвен. В сряда "армейците" приемат шампиона "Лудогорец" в мач от плейофите на първата шестица, като домакините се нуждаят от всяка точка в битката за второто място с "Локомотив" Пловдив.

"Готови сме за "Лудогорец" - и не само. Подготвени сме. И винаги ще сме готови под мое ръководство", започна Пенев на пресконференцията преди дербито на Първа лига.

Той коментира лаконично и двубоя с ЦСКА 1948, който трябваше да се играе миналия петък, но не се състоя заради бум на заразени с COVID-19 в тима, който играе домакинските си мачове на националния стадион. "Ние бяхме подготвени за предишния двубой. Не се игра. Мислим за утрешния мач, за следващия мач, за финала", каза още Пенев.

"Нямаме кадрови проблеми. Всички тренират. Има 1-2 ударени, но целият отбор е подготвен и тренира добре. Ще завършим първенството, както подобава. Целим се в победата, винаги", заяви още той.

Снимка: Lap.bg

"Аз си отговарям за моя клуб, ние ще сме пределно мотивирани, ще си изиграем сериозно мача. Ние не смятаме да подценяваме съперника. Ще подходим професионално. Имаме четири мача до края", заяви той. "Коя е рецептата? Ние винаги ще играем за победа. Аз винаги обучавам отборите си да играят за победа. Няма какво друго да кажа", добави Пенев.

"Концентрацията трябва да съществува винаги. Важно е да тренираш добре, за да играеш добре. Важно е да си фокусиран върху това, което правиш. Купи, купи, купи. Ние не забравяме Купата, но трябва да вложим максимално усилия в първенството. Играчите трябва бързо да разберат, че това не е начина, по който ще печелим мачовете, ако не са концентрирани", заяви той. "Не бих искал в момента да се разсейваме. Изцяло съм вглъбен в този двубой", сподели още Пенев.

Снимка: Lap.bg

На 19 май ЦСКА се изправя срещу "Арда" Кърджали в спор за Купата на България.