на живо

Любо Пенев: Българският футбол, централата и съдиите приличат на механа с оркестър

"Идваш, поръчваш си музика и тя започва да се свири, но в определена посока", заяви треньорът на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев за пореден път изрази недоволството си от съдийството. Легендата заяви, че БФС, футболът ни и съдиите приличат на механа с оркестър, в която се свири музика по поръчка и в определена посока. Пенев определи съдийството като "нарочно" и сподели, че заради него не е спокоен преди съботното дерби с "Лудогорец" от 28-ия кръг на Първа лига.

"Нека спорът между двата отбора да се реши на терена - между футболистите и треньорските щабове отстрани, а не основни действащи лица и да избиват комплекси, да са главни герои съдийската четворка. Не знам колко е редно или логично четвъртият съдия след три дена да ти свири мач, и то да бъде главен, а не нещо помощник, делегат. Ние, ако останем още 4-5 дена, и имаме два мача тук в региона, може би двамата странични ще са двама главни. Това за мене не е нормално"

"Това, което направи главният съдия онзи ден, е недопустимо срещу футбола. Неговите решения не могат да бъдат част от един професионален футбол, от един празник. Аршинът е различен. Рискува здравето на наши футболисти в два от случаите - на Жоржиньо и Али Соу. Имаше футболисти с жълт картон, които направиха много нарушения. Втори жълт не получиха. Това не е добре за развитието на нашия футбол. Ние винаги, освен за футбол, отделяме и немалко време за тези съдии", заяви Пенев.

"Очаквам същото и по време на мача тази събота. Това е едно негативно явление. Тази цялата история, този български футбол, тази централа и съдии ми приличат на една механа с оркестър. Идваш, поръчваш си една специална музика, заповядваш и тя започва да се свири. Тя е в една строго определена посока. Нарочно съдийство, което се случи онзи ден. Не мога да съм спокоен преди следващия мач"

Пенев загатна за промени в стартовата единайсеторка на ЦСКА заради натоварената програма на "червените".

"Всички играчи са на добро ниво, имат добри качества. Просто се различават по това как изпълняват функциите си на един или друг пост, когато ги преместим. Като цяло гледам да няма дисбаланс в отбора, защото това е важно. С оглед на това, че са два мача един след друг, може да се наложи кардинална промяна", коментира треньорът на ЦСКА.

Тагове:

@