на живо

Любо Пенев: Целите пред ЦСКА са титлата, Купата и Европа (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА даде интервю пред клубния сайт

Титла, купа и участие в евротурнирите са целите пред ЦСКА този сезон. Това анонсира в интервю пред клубния сайт новият треньор на "армейците" Любослав Пенев, чийто дебют ще бъде на 7 април срещу "Лудогорец" в полуфинал от турнира за Купата на България.

"Не само срещу "Лудогорец" играя силно. Отборите, които ръководя, работят успешно срещу всички. В "Царско село" също се работеше много добре при мен. Предстоят ни два важни полуфинала. Аз съм от два дена тук, но ще направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин. Аз съм от ЦСКА, ЦСКА ми е на сърце и така съм възпитаван! Задачите пред нас са винаги само да бъдем първи. На първата среща с момчетата им казах: "Целите пред вас са шампиони, купа, Европа. Мисля, че съм достатъчно ясен.", сподели Ел Голеадор.

"Отново съм си вкъщи. Мисля, че това е ясно и красноречиво. През тези две години това, което аз заварвам, се е променило в много добра насока. Старши треньор съм аз, имам помощници испанец - Пабло Караско, треньор на вратарите, те са двама - Йордан Йорданов и Иво. Киро Динчев остава и това е щабът, който е формиран за момента - пет човека... Има няколко, с които сме работили преди две години от играчите. Правим трета тренировка днес и съм с добри впечатления от състава. Виждам футболисти, които са с добри качества. По-точна оценка не мога да дам, защото ни предстои работа. Здрави са играчите и няма нещо сериозно. Има хора, които се връщат от контузии и ще им трябва повече време да наваксат, но като цяло работя с цялата група".

"Различно време трябва на различните треньори да предадат визията си. Не е важно само треньорът да преподава, а и играчите да разбират. Това е като медалът - има две страни. Ние сме професионалисти, а моята задача е да ги подготвя. Те са професионалисти и идват да тренират, за да работят и да се трудят. В крайна сметка те са артистите, както и да го коментираме. Когато дойде официалният мач, сме преоблечени и те са хората, които дават облика и резултата от това, което тренираме"

"Не планираме контрола, днес имаме двустранна игра. Имаме достатъчно хора, за да видя това, което искам. Амбициите ми са ясни - високи. Пред ЦСКА само високи цели седят! Всеки трябва да е наясно, че целта е да сме на върха, да вършим добра работа, да сме живи, здрави. Знаем, че покрай този COVID има много проблеми... Съжалявам, че феновете ги няма, тъй като футболът без тях е различна игра. Имайки предвид какви са нашите фенове, "червените" фенове, нещата са много различни. Дано това скоро приключи и да бъдем отново заедно на стадиона.", оптимист е треньорът на ЦСКА.

Пенев ще води ЦСКА за четвърти път. Последният му престой на ст. "Българска армия" бе между 8 февруари и 3 май 2019 г. В 14 мача той записа 7 успеха, 3 равенства и 4 поражения.

Уволнението на Акрапович и смяната му с Пенев идват след обявеното оттегляне на клубните собственици Гриша Ганчев и Юлиян Инджов в края на сезона. Затова и на сайта на "червените" бе посочено, че рокадата е инициирана от главния мениджър Стойчо Стоилов.