на живо

Любо Пенев: Донякъде съм по-спокоен с назначението на Кабаков (ВИДЕО)

"И дузпата за "Арда", и тази за "Лудогорец", е измислена. Декларации и заключения не ме интересуват!"

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА - Любослав Пенев, даде официалната си пресконференция преди реванша с "Лудогорец" от полуфиналите за Купата на България. В основна тема на брифинга се превърна съдийството. Наставникът на "армейците" заяви, че и дузпата в полза на "Арда" срещу ЦСКА, и наказателният удар за "Лудогорец", с който шампионите победиха "Монтана", са грешни отсъждания. Пенев сподели, че е по-спокоен с назначението на Георги Кабаков за рефер на двубоя с "Лудогорец" в сряда (14 април).

Снимка: Lap.bg

"Трябва да играем добре и да вкарваме голове - това са целите пред отбора. По този начин ще елиминираме всички странични фактори, които влияят на мача. Визирам съдиите. Аз помислих, че имаме международен мач, като прочетох името на главния съдия. Аз не ги познавам. В този ред на мисли, Кабаков ще свири след два дни. Много опит, рутина - аз вярвам, че мачът ще премине в професионална атмосфера. За милиарден път казвам - не искам да ни помагат, но не искам и да ни пречат. Донякъде съм по-спокоен с това назначение.", започна Ел Голеадор.

Пенев коментира и избора на дебютанта Васимир Ел Хатиб за главен съдия на срещата с "Арда": "Лоша услуга или умишлен наряд. И слушам, и виждам. Пет милиметра засада на Йомов. Ами, вдигайте флага и свирете, но после не ми компенсирай с измислени дузпи. Ще видим какво ще се случи с този VAR."

"Коментар на неговия коментар? Не е необходимо. Аз си казвам - и едната дузпа измислена, и другата измислена. Това е моето мнение, всеки да си прави заключенията. Убеден съм, че съм прав. Оттам нататък декларации и заключения не ме интересуват.", каза Пенев по повод днешната пресконференция на шефа на съдийската комисия - Костадин Гергинов.

Снимка: Lap.bg

"Просто искам да се отдадем на това да гледаме футбол. Мен ме интересува моят отбор какъв футбол представя и този ангажимент не е малък. Но когато се появят едни трима, плюс още един четвърти и започват да развалят тази работа, това не е нормално и не трябва да е така. Да не повтарям - нека да свирят това, което е. Но което не е, да не си го измислят. Така изоставаме абсолютно всички - клубове, треньори. Тази тема е много важна, но тя е с много дълбочина и в момента не е най-важната, но пък влияе върху това, което се случва през изминалите дни и години."

"Аз съм смел човек, не ме притеснява нищо. Изказвам мнение и е редно така да бъде. Ако друг не го е изказал, ще го изкажа аз. Както виждате - за хубаво, за лошо, аз съм тук, така и ще бъде. Защитавам си отбора, защитавам си клуба, за когото работя. Не се отклонявам от философията си. Така е било, така е и така ще бъде винаги."

"В нашите глави единствената идея е да победим и да спечелим финала. Всичко минава през работа. С тази настройка отиваме... Ние никога не навеждаме глава - това е ЦСКА. Особено аз, като старши треньор и възпитаник на тази школа. Ако някой мисли, че ще наведем глава, жестоко се бърка. Високо вдигната глава и за победа! Друга мисъл не минава през главите ни, това трябва да е ясно на всеки.", завърши специалистът.

Снимка: Lap.bg