на живо

Любо Пенев измисли формулата на успеха за ЦСКА (ВИДЕО)

"Работа, работа и пак работа", категоричен бе специалистът

БГНЕС

Любослав Пенев даде първата си официална пресконференция като треньор на ЦСКА. Това е неговият втори период начело на отбора, след като бе уволнен в началото на 2010 година след десет месеца на поста и участие в груповата фаза на Лига Европа. Бившият национален селекционер показа типично за неговото поведение самочувствие и поиска пет победи в оставащите пет мача до края на сезона. Той призова футболистите да работят усърдно, а от феновете поиска безрезервна подкрепа до края на шампионата.

"Отборът е в криза и единственото ми желание е всички заедно да си помогнем, да завършим подобаващо и ЦСКА да е в Европа. Работа, работа и пак работа. Това е моята формула. Не е тайна, че за да излезеш от криза, трябва да побеждаваш. Момчетата трябва да бъдат внимателни, да слушат и да мислят. Имаме мач след два дни и ни предстои доста работа. Предлагам да се концентрираме върху тези пет мача и този месец. Вярвам и съм сигурен, че нещата в ЦСКА ще се подредят рано или късно."

Пенев също така потвърди първоначалните информации, че той и щабът му ще работят без заплащане до края на сезона.

"Не говорим за условия. Не забравяйте, че аз съм израснал в този клуб. Сега сме направили разговор и сме стигнали до някакви допирни точки. Предлагам да не говорим за финансови условия и параметри, защото такива не съществуват. "

Бившият нападател на "армейците" заяви, че вижда потенциал във футболистите на ЦСКА, но намекна за липса на колектив в съблекалнята.

"Ще се опитаме да направим всичко, което е по нашите сили. Отборът не се представя добре, не го намирам за нормално и логично. Гледал съм отстрани футболистите и съм сигурен, че имат потенциал. За да имаме силен отбор, трябва да имаме силен колектив в съблекалнята. Ако някой иска да бъде трансфериран или да получава по-висока заплата, трябва да показва силна игра. Аз съм изключително колективен състезател. На всички фенове искам да им кажа да продължат по същия начин - абсолютна подкрепа за този отбор.", добави Любослав Пенев.

Първият мач на отбора под негово ръководство е в петък от 18:00 срещу Берое в Стара Загора.

Ето изказването на  Любослав Пенев на пресконференцията при неговото представяне пред медиите.