на живо

Любо Пенев: Като толкова разбират, да седнат на моeто място (ВИДЕО)

Селекционерът критикува част от Изпълкома

Националният селекционер Любослав Пенев атакува част от ръководството на БФС на пресконференцията си преди мача с Малта, който е от 21:45 часа в неделя на "Васил Левски". Специалистът обяви, че е чул много коментари от част от Изпълкома след последните две евроквалификации и покани тези, които "разбират много" да седнат на неговото място.

Както е известно, Пенев понесе много критики след загубите от Хърватия и Норвегия, но все пак му беше гласувано доверие и той запази поста си. Срещу националния селекционер се изказаха членовете на Изпълкома Венцеслав Стефанов, Кирил Домусчиев и др.

„Долових част от Изпълкома специфична подкрепа. Чух коментари, че много сме тренирали, малко сме тренирали. Ако има нещо, се казва преди мача. Кой разбира, кой не разбира. Като толкова много разбират, да дойдат да седнат на моето място. Да заповядат. На мен нещата са ми ясни. Ще имам сериозен разговор с футболистите. Неслучайно съм извикал и същия състав, с много малки изключения. За да заметем стореното и да продължим напред. Иначе нямах проблем да сменя седем, осем или десет човека. И това може да стане. Ще има малки корекции към тактическите изисквания към футболистите", коментира Пенев на пресконференцията си в Правец.

"Усещам подкрепа и нямам забележки към играчите, но искам да виждам това, което правим на тренировките и в официалните мачове. Тук съм и продължавам да бъда селекционер. Всичко останало е в миналото, в историята. Претенциите на някои хора пред пресата не ме вълнуват", каза още селекционерът на България.