на живо

Любо Пенев: Предстои ни тежка година, но ЦСКА ще бъде по-силен (ВИДЕО)

"Мачове и титли се печелят с постоянна игра, не може клатушкане"

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че на тима предстои тежка година, но "армейците" са готови и ще бъдат по-силни в сравнение с последните няколко месеца. Днес наставникът на "червените" получи приза за най-добър на месец май, когато изведе ЦСКА до трофея за Купата на България.

"Ще бъде по-силен ЦСКА. Не казвам от миналата година, казвам от последните три месеца. Разполагам със сериозни професионалисти. Убеден съм, че отборът ще е по-силен през следващата година, визирам след две-три седмици.", заяви Пенев.

Снимка: Lap.bg

"В момента има много спекулации, когато е трансферен период. Има много слухове, които вървят. Ще има информация за нови попълнения. В момента не е необходимо да я съобщавам. Колко като бройка няма да казвам. Не ги взимаме на килограм. Имаме нови попълнения, очаквам нови футболисти. Когато видя, че футболистите са в съблекалнята с екипировката на ЦСКА, тогава казвам, че някой футболист е част от нашия отбор. Каквото е необходимо се прави, за да се надгради нивото и качеството на отбора".

"Ще има преотстъпени футболисти. В близките дни ще се знае къде ще отидат. Ще има максимална концентрация във всеки един от турнирите. Ние ще преследваме максимално високо местата в турнирите, където ще участваме. Не трябва да го повтарям. Мисля, че вече го казах. Не трябва да се задоволяваме с нещо посредствено. Ще търсим най-високото ниво. Така трябва да бъде. Важното е, че има конкуренция по постовете. Това е важно за един отбор с високи цели. В момента вървим много добре".

Снимка: Lap.bg

"Следя и всичките мачове, когато имам възможност. Не са малко футболистите, които бих привлякъл. Наблюдаваме мачове на високо ниво с колективни изпълнения. Ние сме в България, разполагаме с различни бюджети. Нека да бъде по-скромни, реалисти. Това не означава, че ние няма да търсим това, което може да привлечем, че да повдигнем нивото си".

"Една от целите ни е да надвием "Лудогорец". Самочувствие се придобива не само с победа над определен съперник, а с непрекъснати победи. Един отбор трябва да е постоянно силен, за да не губи точки. Ако от 6 мача, си спечелил 2, не излиза сметката. Без значение кой е съперникът. Контролите са с друг тип характер, защото има ротации и се пробват нови играчи, но и там се търси победа. Във важните мачове точките се броят. Ние се стремим към победа във всеки един мач. Така се гради един добър тим с постоянно силна игра. Не може клатушкане. Тогава печелиш мачове и титли"

Снимка: Lap.bg

Пенев коментира и жребия за втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Там "червените" ще се изправят срещу победителя от срещата между "Струга" от Северна Македония и "Лиепайа" от Латвия. Вторият тим е носител на Купата на страната си, докато македонците са основани едва преди 6 години и през предишния сезон завършиха на трето място в класирането на шампионата.

"Очаквахме от този тип противници. В никакъв случай не трябва да има подценяване. На това обучавам моите футболисти и вече трябва да сме подготвени за всеки един съперник. Започваме разузнаване и чакаме двубоя. На лагер сме в момента", каза Ел Голеадор.