на живо

Любо Пенев напусна Конгреса на БФС (ВИДЕО)

Не участвам в уредени мачове, заяви бившият национален селекционер

Lap.bg

Любослав Пенев изпълни заканата си и напусна Конгреса за избор на президент на БФС, тъй като "не участва в уговорени мачове".

"Не мисля, че за да се проведе демократичен избор, се гласува по този начин. Нито е честно, нито е справедливо. Не мисля, че така трябва да се управлява българският футбол. Щом имаме възможност, изборът трябва да е демократичен. Сега не се допускат хора от моя щаб, както и на Ивайло (б.ред. - Дражев), в комисиите. Това е задължително. Това е фарс. Аз съм меко казано възмутен. Любо Пенев и екипът му не участват в уредени мачове.", каза Пенев.

"Нека по-добрият, по-сериозният победи. Няма как при искане за демократичен избор да не се позволява промяна в комисиите. И тази тройна бюлетина. Какво правим? Какво значи "тройна бюлетина"? Едната пускам, а другата я давам на областните и зоналните? Това не е начинът, според мен. Трябва да се замислите сериозно. Любо Пенев и екипът му не участват в уговорени мачове. Напускаме залата!", завърши бившият национален селекционер.

Дясната ръка на Ел Голеадор - Николай Илиев, бе категоричен, че "тези избор са ги спечелили". 

"Няма как по този начин да се провежда демократичен избор. Това е фарс и няма да участваме в уреден мач. Да бъде ясно: не се отказвам. Любо Пенев и екипът му напуснаха залата. Това е абсолютен фарс", обяви Пенев.

"Абсолютен фарс и цирк. Видяхте какво се случи в началото. Оставиха две легенди с 200 мача за националните гарнитури на България да слушат химна отвън. Бъдете сигурни обаче, че тези избори сме ги спечелили", допълни Николай Илиев.