на живо

Любо Пенев се скара на журналистите преди финала за Купата на България (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА не бе доволен от липсата на дистанция

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев се скара на журналистите на пресконференцията преди финала за Купата на България. Наставникът се ядоса, че фоторепортерите са твърде близо до него и като цяло не се спазва безопасна дистанция между него и присъстващите в залата.

"Много сте ми близко тука, щрак-щрак… Назад малко. Сега е COVID пандемия, малко назад трябва. Вие трябва да спазвате… два-три метра. Какво да ви кажа… Окей, аз го разбирам това нещо. Само че има някакви правила и трябва да ги спазваме. Ние не пускаме хора, а вие сте тука г*з до г*з - как да стане? Оттук почват нещата. Като знаеш какви са изискванията, трябва да се направят.", ядоса се Пенев.

"Чуваме ли се? Назад, ако обичате, минете два-три метра. Не ме интересува, моето здраве е по-важно от вашите тука снимки, апарати и т.н. Трябва да ви е ясно - моето здраве е по-важно от вашите апарати. Какво е това?! Целият свят се пази, а ние тракаме. Веско, Влади, това е ваша работа, не моя. Аз като треньор трябва да дойда, за да отговарям на въпроси, но трябва да има нормална атмосфера, дистанция - виждаш ли два-метра пазим, това важи за всичките", каза бившият национал на пресконференцията преди мача с "Арда".

Пенев не бе доволен и от първия въпрос на брифинга. "Почнахме с глупостите веднага. Какво значи "подводни камъни"? Кажи ми кои са и ще ти отговоря. Днес ще съм много кратък и лаконичен, да знаете. Няма да ти отговоря на тактическия въпрос, защото не е необходимо. Ще го запазя за себе си."

Снимка: Lap.bg

"Жеферсон е почти готов за игра. Всички футболисти са на лагер тази вечер, след малко имаме тренировка. Утре ще реша кои остават в групата. Радвам се, че ще има фенове на стадиона. Утре ще имаме пълен стадион, аз искам футболна атмосфера. Ние играем за феновете. Не знам какви са процентите, капацитетът, но ни трябва реална футболна атмосфера", допълни специалистът.

Той коментира и използването на ВАР в България: "Вие защо си мислите, че ВАР в България е полезен? Аз получих доста информация и разбирам, че съдиите във вана определят какво да се случи, т.е. главният съдия няма думата. Той не решава, решават във вана. Там вероятно се появяват тези, които са най-близо до конкретния стадион. Искам да е в полза на отборите и на съдиите, но как на един съдия не му позволяват да вземе отношение? Аз не го оценявам, ако аз съм ВАР, ще съм безпристрастен, но има други, които се натискат да са главни, странични, делегати. Има спуснати, които влияят. Какво като има ВАР? Може би е по-зле отпреди. Говорете и Вие, анализирайте ги тези неща."

"Финалът е един, няма как да е равен, ще има загубил и спечелил. Ние се готвим, за да спечелим. Играем с този манталитет. Ние сме ЦСКА – това е! Няма драма! Онзи ден загубихме в Пловдив – перфектно, няма драма. Знам защо загубихме – продължаваме. Аз съм с такъв манталитет. Ако търсим под вола теле – няма го!", завърши Любо Пенев.