на живо

Любо Пенев за Стойчо Младенов: Много гадна и долна постъпка! (ВИДЕО)

"Беше редно, когато и да е, да ми звънне и да каже "Преговарям с ЦСКА"

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев застана пред медиите за първи път след като беше уволнен от "червените". Бившият национален селекционерът даде своята гледна точка за рокадата на "Армията" и изрази разочарованието си от своя заместник Стойчо Младенов. Ел Голеадор заяви, че Младенов е знаел отдавна, че ще поеме ЦСКА.

"С колегата от Плоски сме били съотборници в ЦСКА и сме деляли една съблекалня. Според мен беше редно, когато и да е, да ми звънне и да ми каже: "Любо, преговарям с ЦСКА". Били сме колеги, съотборници, играли сме рамо до рамо. Не сме приятели, но сме играли заедно. Това го мисля аз. Това не е мъжка постъпка. Проявява страхотно лицемерие. Гадна и долна постъпка от негова страна! Аз съм спокоен, че съм си свършил работата по най-добрия начин.", започна Пенев.

"Искам да има мир и спокойствие. Толкова ли съм страшен? Чета, че идвам, за да плюя. Няма такова нещо. Мисля, че е логично и задължително да се чуе другата страна. Минаха 2 седмици, откакто ме уволниха, и искам да внеса яснота по някои теми.

"Спазих мълчание, проявих уважение, но не получавам същото и това за мен не е нормално. Преди 3 седмици ви казах, че излиза информация от хора, които работят и са в редиците на ЦСКА, но са всъщност против клуба. Това не е нормално и е вредно. Така един клуб не може да се развива професионално. Това, което се тиражираше, е информация, която е събрана, показана и оттам хора, които не разбират, коментират какво е правено и какво не е. За мен това е една застраховка срещу взети грешни решения и евентуално бъдещи неуспехи."

Снимка: Lap.bg

"Аз съм от ЦСКА и искам ЦСКА да успява и да побеждава. Да се работи по най-добрия начин. Има промяна в ръководството, тя се случи преди около 15 дена. Аз за себе си стигам до извода, че работим на парче в ЦСКА. Треньорите се сменят през няколко месеца, не мисля, че това е сериозно и начинът, по който се случват нещата. Когато има договорки, е редно да се спазват."

"С моето назначение целите са две. Може да се вземе Купата и феновете да са доволни. Това се и случи. Смяната на треньора не е изненада. Не е това начинът обаче. Например един Стоян Колев, който в момента е треньор на вратарите, още от 2 месеца се хвали, че става треньор на ЦСКА. Неслучайно и Стойчо Младенов бе сигурен, че ще стане треньор. Тази промяна е подготвяна от много време."

Снимка: Lap.bg

"Защо този треньор не дойде април месец или на лято? Виждал съм го Стойчо два пъти тук, един път след "Арда" за Купата. Втори път преди началото на първенството"

"Не съм ядосан, искам ЦСКА да се развива, но се работи на парче. Не ми харесва начинът, по който става тази промяна. Нищо повече. Разговарял съм основно с директорите и със Стойчо Стоилов. На мен ми се обади Стойчо Стоилов, за да ми каже, че всички ни махат. Дразня се, когато се показват други колеги, визирам Стойчо Младенов, който не спира да мрънка. Той получава една много добра база и наследство!", коментира още Ел Голеадор.