на живо

Любослав Пенев: Има хора, които получават заплата от ЦСКА, а работят срещу клуба

Треньорът на "червените" говори преди мача на тима срещу "Лиепая"

Lap.bg

За хора, които са на работа в ЦСКА, но действат против клуба алармира наставникът на "червените" Любослав Пенев. След загубата от "Лудогорец" с 0:4 в мача за Суперкупата на България се появиха информации за конфликт между треньора и кондиционния специалист Кирил Динчев, който вече не е част от треньорския щаб за сметка на испанеца Пабло Караско. 

"Аз работя много спокойно и без напрежение. Аз съм със силна психика. Каквото и да се пише за, мен не ми влияе. Пишат се простотии от хора, които не ме познават. Това, което се публикува, според мен е целенасочено и е ориентирано към съблекалнята, така че да се повлияе на някой футболист и той да не играе на 100%. На 4-5 дена излизат различни статии по повод промени в нашия щаб. Искам ясно и точно да кажа, че Кирил Динчев, един от помощник треньорите, ми се обади преди 10 дена и каза, че иска да напусне. Няма проблем, казах му да дойде и да си вземе довиждане с футболистите. Ние продължаваме да работим. Аз съм треньор и се занимавам с това да тренирам футболистите. Нямам правомощията да уволнявам който и да е в клуба.", заяви Пенев и добави:

Снимка: Lap.bg

"Не знам кой с кого е добър или лош приятел. Не е моя работа. Прави впечатление също така в една от тези истории, които се публикуват, какви тренировки сме правили и по какъв начин сме ги правили. Това е информация, филтрирана към определени журналисти, от хора, които работят в ЦСКА, получават заплати в ЦСКА, но работят срещу клуба и само и единствено в свой личен интерес. Това е моето заключение. Този или тези, които изнасят тази информация не са от ЦСКА. Коментарът по упражненията искам да кажа, че първо не разбират, второ целта им е да няма спокойствие в съблекалнята".

Утре (22 юли) ЦСКА започва кампанията си в европейските клубни турнири. "Червените" ще бъдат домакин на латвийския "Лиепая" в първи мач от втория квалификационен кръг на новия турнир на УЕФА - Лига на конфедерациите.

Снимка: Lap.bg

"Стигна ми времето да поправим грешките. Ние играхме слабо срещу "Лудогорец". Това е факт и е време да коригираме грешките си. Не е невъзможно да има промени в стартовия състав, искам да мине днешната тренировка. До утрешния мач има много време. Не мисля, че трябва да коментирам публично от какво трябва да се пази ЦСКА. Не е редно. Както аз чета чуждата преса, сигурен съм че и противникът чете нашата. Ние никога не трябва да подценяваме нито един съперник – силен, слаб, няма значение", каза Пенев.