на живо

Любослав Пенев: Не знам за италианеца, тези неща идват късно при мен (ВИДЕО)

ЦСКА не е детска градина, играчите трябва да разберат в какъв клуб са попаднали

Любослав Пенев призна, че не е съвсем наясно какви функции ще изпълнява Кристиано Джарета в ЦСКА. Очаква се италианецът, който доскоро бе спряган за спортен директор на "Левски", да заеме същия пост на "Българска армия".

"Написаха се някои неща, нека ръководството отговори точно с какви функции ще бъде натоварен. Не знам каква информация имате вие. Може би някои неща идват малко по-късно при мен. В крайна сметка аз съм треньорът. Всеки има функция. Кой е най-отговорен в спортно-техническия процес? Това съм аз. Треньорът. Ако нещата не вървят, кой го отнася? ОК съм да има директори, да има диалог, да помагат за каузата, но аз се занимавам с тази част", подчерта Пенев.

Снимка: Lap.bg

Той очерта и някои от причините за поражението с 0:2 от "Черно море" в първия пролетен кръг. "Неточното позициониране на футболистите в тактическата постройка, която тренираме през седмицата. Аз ги коригирам и това го направихме през цялата седмица с малко тренировки. Трябва ни и време, и търпение. Имам предвид - тези минути, в които трябва да минем през терена, за да го направим на практика. Малко сме срещу времето и часовника, но ще се справим - не се съмнявам. Ще наредим пъзела."

"В очакване сме на нови попълнения. Няма да коментирам от какви играчи се нуждая. Търсим такива, които да вдигнат нивото на конкуренцията. Трябват по двама силни на пост, за да не може никой да е спокоен дали ще играе или не."

"Играчите все още не са свикнали с моите изисквания. Всекидневно говорим и смятам, че вече разбират за какво става въпрос. Вярвам в професионалното им отношение към футбола. Аз съм подреден, дисциплиниран, изключително взискателен треньор. Само по този начин можем да вървим напред. Те също трябва да проумеят какво се иска от тях. Това не е детска градина, а професионален футболен клуб. Трябва да са наясно в какъв клуб са попаднали. Който не го познава, да прочете историята - успехите, кой къде е завършил кариерата си и така нататък. Няма чужденци и българи, няма титуляри и резерви. Казах им какво да очакват от мен, за да не бъдат изненадани."

Пенев допълни, че очаква много фенове да подкрепят ЦСКА в двубоя срещу "Ботев" Враца във вторник. "И във Варна нашите привърженици бяха доста. Убеден съм, че бяха повече, отколкото варненци. Това ясно показва как нашите фенове обичат и подкрепят отбора. Дано и футболистите си дадат сметка."

Тагове: