на живо

Любовта към бургерите провалила Андерсон

А какво можеше да бъде...

Феновете на "Манчестър Юнайтед" си спомнят за Андерсон със смесени чувства. През лятото на 2007 г. бразилският полузащитник пристигна на "Олд Трафорд" с големи очаквания след над 30-милионния трансфер от "Порто", но предимно разочарова, с изключение на проблясъци като точно изпълнената дузпа при успеха срещу "Челси" във финала на Шампионската лига през 2008 г.

Бившият му съотборник в "червените дяволи" Рафаел да Силва обаче разкри каква е причината Андерсон да не развие потенциала си. Оказва се, че това са... бургерите!

"Беше талант от световна класа и можеше да стане най-добрия в света, но обичаше прекалено много храната, особено бургерите на "Макдоналдс". Често се случваше да сме в автобуса с отбора и по пътя той да крещи "Ето, Макдоналдс, Макдоналдс!"

"Щур е, но всички го обичаме. Просто му дайте топката и свобода на действие. Ще направи най-добрия дрибъл и ще играе както най-големите. Щом беше на терена, винаги играехме брилянтен футбол. Многото контузии и проблемите с хранителния режим му попречиха да се развие. Най-добрите му мачове ставаха винаги, когато не ядеше много и спазваше препоръките.”, разказа Рафаел.

"Той обича живота и го преживява по непринуден начин. Начин, който не бе добър за професионалист, но бе сред добрите въпреки това. След мач изяждаше огромно количество храна и продължаваше!"

Андерсон игра за "Юнайтед" между 2007 и 2015 г., когато отбеляза 5 гола в 105 двубоя. В този период халфът записа и 8 мача с националната фланелка. Под ръководството на великия Сър Алекс Фъргюсън, Андерсон спечели Висшата лига четири пъти и веднъж Шампионската лига. Полузащитникът има и триумф с Бразилия в Копа Америка през 2007 г.