на живо

Люпко Петрович: Какъв треньор бих бил, ако се предам преди мача? (ВИДЕО)

Сръбският специалист се отнесе с голямо уважение към съперника Марибор

Люпко Петрович: Какъв треньор бих бил, ако се предам преди мача? (ВИДЕО)

"Отборът ни е добре подготвен физически и тактически, но аз никога няма да бъда доволен. Винаги ще искам повече. До сега се подготвяхме за този мач. Мисля, че достойно ще се противопоставим на Марибор и ще направим всичко възможно да отстраним един добър, голям отбор, като "Марибор". Това заяви старши треньорът на "Левски" Люпко Петрович на пресконференцията преди двубоя от втория предварителен кръг на "Лига Европа" между словенските домакини и "сините".

"Падна ни се отбор с голям коефициент и това показва, че "Марибор" е силен съперник и днес в тима 75% от играчите са от състава, който игра в Шампионска лига. Следих детайлно първенството миналата година. "Марибор" изгуби титлата заради грешки вкъщи. Това е добре познат отбор, който със сигурност няма да повтори играта си от предсезонните контроли. Очаквам борба и желание за победа и от двете страни. Ще се тича доста", добави Петрович.

Според него в "Марибор" има добри футболисти на всяка позиция, като Петрович акцентира върху играта на нападателя и капитан на словенския гранд - Таварес, който от дълги години играе в тима, както и върху представянето на Новакович, който определи за най-сериозна заплаха за вратата на "Левски".

Сръбският специалист обяви, че все още не е наясно със стартовия състав на "сините" за утрешната среща.

"Все още размишлявам. Привлякохме шведа Симон, който тренира от три-четири дни. Мисля, че е добър играч, но не съм решил дали да е титуляр или не. Всъщност нямам голям избор с кои футболисти да започнем", разкри Петрович.

"За да не допуснеш гол, не е достатъчно да наредиш много играчи в защита. За да изиграеш добър мач трябва да се защитаваш, да нападаш, да контролираш ритъма на игра. Ако се изтеглим в защита, 100% ще загубим мача. Ще търсим онзи ритъм, който ще ни позволи да вкараме гол, а резултатът - какъвто се получи.", разкри част от тактиката на "Левски" наставникът.

"Когато ни се падна Марибор ме попитаха дали този жребии е добър. Един жребии е добър, само ако отстраниш противника. В миналото много пъти сме били гости в първия мач и сме печелили във втория. Било е и обратното, да гостуваме на реванша и да продължим. Може би в този момент е по-добре, че сме гости, за да видим на какво ниво сме. Още не сме наясно с това. Надявам се, че ще зардваме феновете у дома като продължим", добави носителят на Купата на европейските шампиони с "Цървена Звезда" от сезон 1990/91.

Снимка: bTV

На пресконференцията присъства и вратарят на Левски и един от лидерите в състава на "сините" Боян Йоргачевич. Ето какво каза той: 

"Винаги е хубаво, когато се завръщаш на европейската футболна сцена и можеш да играеш извън страната. Ние сме професионалисти - дали играем мач от евротурнирите или от първенството, не трябва да правим разлика. В първенството имаш малко повече време да поправиш грешките си, а в тази фаза от европейските турнири трябва да играеш много умно, има само два мача. Европейските мачове са специални и очакваме с нетърпение да излезем на терена. Трябва да играем добре, но и да мислим за реванша.

Всички в отбора знаем, че мачът ще бъде тежък, от гледна точка на това, феновете на "Левски" чакаха този момент дълго и доста хора следят и най-малкия детайл от нашето представяне. Знаем това. Иначе настроението е добро, чакаме да почне мача"

Мачът "Марибор" - "Левски" е утре (14.07) и ще бъде предаван пряко в ефира на bTV Action. Реваншът в София е другата седмица и ще бъде предаван в ефира на bTV.