на живо

Люпко Петрович: Победихме, защото изпълнихме дузпите по-добре (ВИДЕО)

Липсва ни нападател, заяви треньорът на ЦСКА след победата над "Осиек"

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович заяви, че тимът си е осигурил място в третия квалификационен кръг на Лига Европа заради по-доброто си представяне при изпълнението на дузпите.

"Червените" загубиха с 0:1 в редовното време на реванша срещу хърватския "Осиек", което наложи изпълнение на наказателни удари. В тях българският тим беше по-добър.

Спечелихме този мач, защото по-добре изпълнихме дузпите. И преди казах, че "Осиек" е страхотен отбор с млади, бързи играчи, които имат класа и умения. И ние имахме нашите шансове. За наша нещастие Соу изпусна няколко 100-процентови възможности. Но сега няма значение. В последно време имаме проблем с отбелязването на гол. Ако Евандро беше вкарал 3 попълнения, нямаше да имаме само един гол. Мислихме, че имаме достатъчно играчи, но в последно време ни липсва нападател, който да увенчае тази игра с гол", не спести и критики Петрович.

Той заяви, че тимът му ще се фокусира върху следващия мач - домакинството на "Ботев" Враца, а след това ще мисли за "Зоря" Луганск - следващото предизвикателство по пътя към групите на Лига Европа.

"Не говорим за бъдещето. Следващият ни мач за първенството е вкъщи в неделя (4 август). Ще видим в четвъртък (8 август) какво ще правим в Украйна. Трябва да решим какво да правим. Футболистите играха продължения. Трябва да спечелим мача си в първенството, защото в играчите се натрупа умора. Нямаме два отбора, които могат да играят", каза Петрович.