на живо

Люпко Петрович се завърна в Левски (ВИДЕО)

Сърбинът подписа договор за 1 година, с възможност за удължаване

Lap.bg

Официално - Люпко Петрович е новият треньор на Левски. Сърбинът се завръща начело на отбора, 15 години след като изведе тима до шампионската титла на България.

Договорът на Петрович е за 1+1 години. Негови помощници ще са Елин Топузаков и Асен Букарев.

Според сърбина, Левски разполага с добър отбор, като основа, върху която да се надгражда.

"Треньорът не може да се оправдава за селекцията. Ако вижда, че няма отбор, според неговите възможности, няма смисъл да го поема. Ще направи всичко, за да станем шампиони и да се представим силно в Европа. В лигата, в която играе Левски, второто място успех ли е според вас?", каза Петрович.

В шампионския сезон в началото на хилядолетието под ръководството на Петрович Левски спечели 85% от своите мачове - 22 победи в 26 мача, от които само един бе загубен.

През 2004 г. с Литекс сърбинът триумфира с Купата на България, а през настоящата кампания на два пъти също бе начело на "оранжевите", но за съвсем кратки периоди.

От Националния клуб на привържениците разкриха, че "сини" фенове са били бити от полицията след неделния мач срещу Пирин в Благоевград.

Запалянковците обаче не са арестувани на стадиона, а са причакани от органите на реда на 30 км от града, на път за София. Началото на инцидентите между фенове и полиция бе дадено още в началото на срещата.