на живо

Лохте се завърна с победа след 14-месечно наказание

Плувецът вече гледа към Токио 2020

Getty Images

Шесткратният олимпийски шампион Райън Лохте спечели състезанието на 200 метра съчетано плуване от американския шампионат в Пало Алто, Калифорния. 35-годишният ветеран ознаменува по най-добрия начин завръщането си в басейна след пауза от 14 месеца.

Времето му на финала е 1:57.36 минути и то бе достатъчно за 27-а национална титла, с което даде заявка за участие на олимпийските игри догодина.

"Беше много по-лесно преди десет години. Имам още много път да извървя до Токио 2020", заяви Лохте.

Плувецът получи 10-месечно наказание след скандал на олимпийските игри в Рио през 2016 г. Тогава той и негови съотборници от националния отбор на САЩ си съчиниха история за това как са били обрани в такси от въоръжен с пистолет бандит, но охранителни камери опровергаха твърденията им и се оказа, че четиримата плувци в състояние на силно алкохолно опиянение са направили скандал на бензиностанция. В резултат Лохте бе отстранен за 10 месеца, а съотборниците му - за по 4 месеца.

След като наказанието му изтече, Лохте получи ново - този път за 14 месеца. Американската антидопингова агенция откри, че той си е инжектирал забранен за използване витамин. Докато изтърпяваше тази санкция, той участва в реалити предаване и се подложи на лечение за алкохолици.

Тагове: