на живо

"Локо" и "Ботев" подкрепиха премахването на палатковите лагери

Пловдивските тимове излязоха с идентични декларации в подкрепа на действията на МВР

Lap.bg

Двата футболни гранда от Пловдив - носителят на Купата и Суперкупата за 2020 г. "Локомотив" и "Ботев", излязоха с идентични декларации в своите официални сайтове, в който изказват подкрепата си към служителите на МВР, които през нощта премахнаха палатковите лагери от ключови кръстовища в големите градове.

Протестиращите в Града под тепетата блокираха кръстовището на бул."Цар Борис III Обединител" с бул."Шести септември". Акцията им обаче продължи само няколко часа, а в 5:00 ч. сутринта на 7 август служители на полицията провериха личните карти на присъстващите и палатките бяха вдигнати.

И двата клуба пишат, че "одобрява действията на органите на МВР във връзка с премахването на палатковите лагери от кръстовища и пътни артерии и подкрепя законността в страната", както и че "спират свободното придвижване на гражданите и затрудняват особено работещите жители".

Първо декларация публикуваха от "Локомотив":

"ПФК Локомотив Пловдив 1926 АД декларира своята позиция относно това, че не подкрепя действията на хората от палатковите лагери, които бяха разположени на кръстовища и пътни артерии в страната.

Във връзка с това заявяваме, че тези блокади възпрепятстват свободното придвижване на гражданите (най-вече на трудещите се хора).

ПФК Локомотив одобрява действията на органите на МВР във връзка с премахването на палатковите лагери от кръстовища и пътни артерии и подкрепя законността в страната".

След това подобен текст се появи на сайта на "Ботев":

"ПФК Ботев Пловдив не подкрепя действията на хората от палатковите лагери, които бяха разположени на кръстовища и пътни артерии в цялата страна.

Създадените блокади спират свободното придвижване на гражданите и затрудняват особено работещите жители.

ПФК Ботев Пловдив категорично одобрява действията на органите на МВР във връзка с премахването на палатковите лагери от кръстовища и пътни артерии и подкрепя законността в страната"

Двата тима излизат един срещу друг в първия кръг на сезон 2020/2021 в Първа лига. Срещата е на 9 август.

По-рано през годината правителството отпусна средства за модернизацията на стадионите на двата тима.