на живо

"Локо" мечтае за нов триумф, "Левски" - за стабилност

Двата тима излизат един срещу друг в първи мач от полуфиналите за Купата на България

Lap.bg

След като футболното първенство у нас се завърна, ред е и на турнира за Купата на България. Днес (9 юни) в Пловдив "Локомотив" посреща "Левски" в първи мач от полуфиналите в надпреварата.

Настроението в двата лагера е на различни полюси. Домакините вече са втори в класирането, а и едва ли искат да предадат трофея, който спечелиха миналия сезон, в ръцете на друг. Все пак именно носителят на Купата на България получава правото да играе в квалификациите на Лига Европа. 

Снимка: Lap.bg

В първия мач след подновяването на шампионата, "Локомотив" победи "Етър", но "смърфовете" не впечатлиха с играта си. За срещата със "сините" Бруно Акрапович ще може отново да разчита на Малембана и Милош Петрович.

Снимка: Lap.bg

В "Левски" нещата са кризисни на повечето фронтове. Отборът от стадион "Георги Аспарухов" загуби с 0:1 от "Лудогорец" след подновяването на шампионата, а по този начин изпадна до четвъртото място в подреждането. Така че Купата се превръща в голямата цел.

Освен това клубът продължава да е във финансова криза. Мажоритарният пакет акции беше джиросан от Георги Попов на Наско Сираков, след като министър-председателят Бойко Борисов го отказа. Но това не решава въпроса с липсата на голям спонсор и стабилно финансиране. "Сините" продължават да се издържат чрез дарения на фенове и продажба на билети. 

Снимка: Lap.bg

Петър Хубчев вече призна, че въпросните неуредици се отразяват на футболистите, въпреки че никой от тях все още не е изявил желание да разтрогне договора си с клуба. 

За мача в Пловдив треньорът на "сините" ще трябва да търси вариант, в който отборът ще стои добре на терена дори без Живко Миланов и Паулиньо. Хубчев ще може да разчита на Хали Тиам и Дени Алар.

Снимка: Lap.bg

Срещата е на стадион "Локомотив" от 20:30 ч.