на живо

"Локо" опита, но не сътвори чудо срещу "Страсбург"

Нова загуба с 0:1 за носителите на Купата на България

facebook.com/lokomotivplovdiv/

Европейската приказка на "Локомотив" Пловдив приключи. "Смърфовете" оказаха сериозен отпор на носителя на Купата на Франция "Страсбург", но и във втория мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа загубиха с 0:1.

Така общият резултат от двата мача стана 0:2, което прати пловдивчани вкъщи.

Въпреки класата на французите, "Локо" показа отлична игра и не отстъпи по нищо на именития си съперник.

В игра за българския тим се включи Стивън Езе, който пристигна във Франция часове преди мача, тъй като визата му беше забавена. 

Именно нигериецът първи имаше възможност да открие резултата в реванша, само че стреля неточно.

В 7-ата минута "Страсбург" вече водеше в резултата, след като Кевин Зохи получи отличен пас от Димитри Линард, а Мартин Луков не успя да спаси вратата си.

Другият футболист на "Локо", който имаше проблеми с визата - Парвизджан Умарбаев, също направи пропуск пред вратата на французите. 

Мачът беше равностоен за радост на близо 20 000 привърженици по трибуните на "Стад дьо ла Мейно", от тях около 80 бяха фенове на "Локо".

Второто полувреме също предложи доста положения и пред двете врати. Езе изпусна за "смърфовете", а Симакан - за "Страсбург".

В крайна сметка "черно-белите" стигнаха до гол. Той беше дело на Ожболт, но беше отменен заради засада в самия край на мача.