на живо

"Локо" Пд победи за първи път от месец

Пловдивските "железничари" се наложиха с 1:0 над "Септември" София

Lap.bg

Пловдивският "Локомотив" записа първа победа от месец насам. "Смърфовете" спечелиха с 1:0 домакинството си на "Септември" София в мач от 11-я кръг на Първа лига. Единственото попадение в мача отбеляза юношата на тима Веселин Марчев в 56-ата минута.

"Черно-белите" са на 7-о място в първенството с 14 точки, докато отборът на Николай Митов е на предпоследната позиция със 7.

В деветата минута Мартин Тошев от тима на гостите проби отляво, подаде към Ишмаел Байду в наказателното поле на домакините, но Пламен Крумов изчисти топката. Минута по-късно главният съдия Николай Йорданов спря играта заради прекъсване на аудио-връзката му с неговия помощник Андрей Николов. Двамата решиха бързо проблема и играта продължи. 

Домакините проведоха първата си опасна атака едва в 33-ата минута. Тогава Веселин Марчев излезе на удобна позиция, стреля, но вратарят на столичани Янко Георгиев хвана топката. Три минути по-късно Янко Сандански от гостите стреля от 25 метра, но Илко Пиргов улови. В 39-ата минута Веселин Марчев стреля силно вратарят на "Септември" изби топката, тя попадна в Дани Кики, който отблизо уцели тялото на Янко Георгиев, топката се върна при него, но вторият му шут бе неточен. 

Снимка: Lap.bg

Феновете на "Локомотив" пък поискаха оставките на спортно-техническото ръководство, издигайки плакати с призив неговите членове да си ходят. Те издигнаха и трансапаранти с надписи:"Локомотив" Пловдив е над всичко и над всички" и "В клуба змии, а на терена - мишки".

Домакините започнаха по-напористо второто полувреме и притиснаха съперника. В 51-ата минута Дани Кики стреля от фаул, но Янко Георгиев хвана топката. Три минути по-късно Паоло Серджо стреля от странична ножица, стражът на домакините изби топката в гредата и тя излезе от терена. 

В 56-ата минута след центриране на Паоло Серджо Янко Георгиев допусна грешка и Веселин Марчев бе точен с глава за 1:0 в полза на домакините. 

Гостите реагираха и в 71-ата минута след изстрел на Жеан Патрик защитникът на домакините Димитър Везалов изчисти коженото кълбо. В 81-ата минута футболистите на "Септември" останаха с човек по-малко, след като Васил Добрев получи втори жълт картон и бе изгонен от игра. До края на срещата домакините удържаха преднината си и спечелиха трите точки.