на живо

"Локо" Пд се препъна в "Етър" и не успя да зарадва рожденика Крушарски

"Смърфовете" загубиха ценни точки

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив не успя да победи "Етър" в мач от 19-ия кръг на Първа лига. Срещата завърши 1:1, а "черно-белите" пропуснаха да зарадват своя президент Христо Крушарски, празнуващ днес 64-ия си рожден ден. Освен това загубиха и две ценни точки в борбата за челните места в класирането.

"Локо" събра 38 точки и се намира на трета позиция във временното класиране, като е на една от ЦСКА, който обаче е с мач по-малко. "Етър" пък продължава да е на дъното в класирането с едва 13 точки.

Вратарят на домакините Мартин Луков получи травма на десния крак след сблъсък с Гаетан Миси от гостите още в началото на двубоя и бе заменен от Илко Пиргов.

В 22-ата минута Парвиз Умарбаев центрира опасно, но Пламен Крачунов изчисти топката. Две минути по-късно Димитър Илиев уцели лявата греда след подаване на Умарбаев. В 42-ата минута Бирсент Карагарен центрира отдясно към съотборника си Георги Минчев, който стреля с глава, а вратарят на съперника Христо Иванов се подхлъзна и не успя да избие топката, която се оплете в мрежата за 1:0.

Секунди преди почивката Момчил Цветанов пропусна да удвои преднината за домакините, като не можа да отбележи от удобна позиция. Второто полувреме започна с разменени атака към двете врати. Гостите заиграха по-организирано. В 65-ата минута Симеон Мечев центрира от ъглов удар, Венелин Филипов удари с глава, но топката се отби в дясната греда на вратата на "смърфовете". Пет минути по-късно Мечев центрира топката от фаул и намери Крачунов, който отблизо се разписа за 1:1. В 82-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Здравко Илиев бе изгонен от съдията Димо Димов за обидни реплики към него.

До скандала се стигна, след като реферът вдигна жълт картон на Ловре Кнежевич, задържал Диниш Алмейда. По време на сблъсъка между тях обаче защитникът на "Локомотив" Пловдив удари с лакът в лицето играча на великотърновци, но не бе санкциониран. Здравко Илиев реагира гневно към съдията, който му вдигна червен картон.