на живо

"Локо" Пд взе сериозен аванс в плейофа със "Славия"

"Смърфовете" спечелиха първата среща в 3:1

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив победи с 3:1 "Славия" в първи мач от плейофите за разпределение на местата от 7-о до 10-о в Първа лига. "Черно-белите" обърнаха съперника, след като губеха в резултата. Реваншът е в София на 13 май.

Гостите поведоха още във втората минута при първата си атака. Момчил Цветанов центрира отляво, Димитър Везалов в опита си да изчисти топката я прати към Георги Йомов, който отблизо вкара първия гол в мача за 0:1. Девет минути по-късно вратарят на "белите" Антониос Стергиакис се размина с топката след центриране от корнер, стана меле, но Славчо Шоколаров изчисти топката. 

Домакините изравниха в 17-ата минута, когато Парвиз Умарбаев центрира, Славчо Шоколаров не се намеси навреме, топката попадна в Димо Бакалов, който хладнокръвни вкара за 1:1. Две минути по-късно Стефан Велков пресечи опасен пак на Веселин Марчев. В 25-ата минута Стергиакос се намеси решително и не позволи на Димо Бакалов да вкара втори гол. При наглед не особено опасно атака на гостите Муса Мухамед сгреши, топката попадна в Момчил Цветанов, който стреля от малък ъгъл и Антони Милинa парира удара му. 

Домакините започнаха по-активно през второто полувреме. В 50-ата минута Димо Бакалов стреля опасно с глава, но коженото кълбо излезе в аут. Две минути по-късно Владислав Узунов отправи удар към вратата на домакините, който се оказа неточен. "Смърфовете" поведоха в резултата в 56-ата минута. След центриране от фаул в наказателното поле на "Славия" стана разбъркване. Топката попадна в Анте Аралица, който с фалцов удар я прати в мрежата на противника за 2:1. Това попадения вдъхнови "черно-белите", които продължиха да атакуват по-опасно. 

В 67-ата минута Димитър Велковски центрира от корнер, топката попадна във Веселин Марчев, който с прехвърлящ удар с глава покачи на 3:1. "Смърфовете" продължиха да са по-активни и в 77-ата минута след бърза тяхна атака Анте Аралица изведе на удобна позиция Димо Бакалов, която стреля от десетина метра, но топката излезе в аут. 

В 85-ата минута Димо Бакалов проби през центъра, стреля, но вратарят на софиянци хвана топката.