на живо

"Локо" Пловдив мечтае за още един финал след хубава победа над беззъб "Левски"

"Смърфовете" направиха огромна крачка към защитата на трофея си

"Локомотив" Пловдив направи сериозна крачка към втори пореден финал в турнира за Купата на България. Със солидна игра "смърфовете" победиха с 2:0 "Левски" в първия мач от полуфиналите, игран в Пловдив, и така продължават уверено към защитата на трофея си.

Срещата разбуни духовете в социалните мрежи, тъй като на трибуните видимо не се спазваха мерките за социална дистанция, предписани от властите. 

Снимка: Lap.bg

Миналата седмица здравният министър Кирил Ананиев разреши футболните мачове да се подновят пред публика, която да заема до 30% от местата на стадионите. Отборите-домакини са длъжни сами да създадат организация, при която да се спазват всички мерки срещу разпространението на коронавируса, като разполагане на феновете през две седалки, а в секторите за правостоящи - дистанция от 1,5 метра между хората.

Снимка: Lap.bg

Новият собственик на "сините" Наско Сираков изгледа мача от ложите на стадион  "Локомотив" в парк "Лаута". Гостите от София излязоха на терена с екипи, на които с тиксо бе скрито името на генералния спонсор - хазартна компания, собственост на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

Пловдивчани доминираха през почти целия мач. Те отбелязаха и двата си гола преди почивката, а в края можеха да направят победата си още по-изразителна.

Снимка: Lap.bg

Разликата между двата тима бе осезаема в средата на терена, където след 10-ата минута от началото на мача "Локомотив" видимо контролираше събитията.

В 22-ата минута Каргас опита да изнесе топката между трима играчи на домакините, но сгреши и така позволи на капитана на "черно-белите" - Димитър Илиев, да открие резултата с хубав диагонален удар. 

В 45-ата минута Бирсент Карагарен покачи на 2:0 след многоходова комбинация на домакините.

Снимка: Lap.bg

Имащият множество проблеми от началото на 2020-а тим на "Левски" продължи да няма победа тази година в официалните си седем мача (б. ред. - "сините" елиминираха "Лудогорец" на 1/4-финалите след нулево равенство и изпълнение на дузпи). В пет от срещите отборът на Петър Хубчев дори не е отбелязал гол.

През този сезон "Левски" и "Локо" изиграха два мача в Първа лига. Първият път "сините" победиха с 1:0 на "Георги Аспарухов", докато втората среща завърши 0:0.

Решителният реванш за Купата на България е след две седмици на "Герена".

В другия полуфинал "Ботев" Пловдив приема ЦСКА в сряда в Коматево.