на живо

"Локо" Пловдив - ЦСКА ще се играе без публика

"Не трябва да поемаме допълнителни рискове", заяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева

Lap.bg

Футболната среща от предпоследния кръг на първата шестица на Първа лига между "Локомотив" Пловдив и ЦСКА ще се играе пред празни трибуни. Това заявиха от Областния кризисен щаб.

Мачът трябва да се състои утре (9 юли) на стадиона в парк "Лаута". Той ще бъде повторение на финала за Купата на България от 1 юли, в който пловдивчани триумфираха след изпълнение на дузпи.

"Решението взехме след проведен разговор с всички членове на Областния щаб, включително с директорите на МВР и РЗИ, както и със собственика на клуба г-н Крушарски. Категорично считам, че в тази обстановка не трябва да поемаме, какъвто и да е допълнителен риск и да нагнетяваме общественото напрежение. Надявам се, че феновете на двата футболни отбора разбират ситуацията, съпричастни са към случващото се и ще подкрепят своите отбори дистанционно", заяви областният управител Дани Каназирева.

500 от пропуските за мача трябваше да бъдат за фенове на ЦСКА. Те бяха пуснати за продажба по-рано днес на цена от 10 лв.

Снимка: Lap.bg

По-рано през деня (8 юли) стана ясно, че двама футболисти на "Локомотив" Пловдив са заразени с COVID-19. Всички в тима бяха тествани повторно тази сутрин, като все още се очаква "черно-белите" да обявят резултатите.

Заразяването идва седмица, след като "Локомотив" спечели Купата на България на стадион "Васил Левски" в София. На 6 юли пък в Пловдив беше организирано шампионско шествие, на което присъстваха стотици фенове на "смърфовете".

Снимка: Facebook

От РЗИ-Пловдив обявиха, че заразени още са четирима привърженици, присъствали на мача в София. Сред тях е и 15-годишно момиче. 

На финала за Купата на България по изключение и с разрешение на Министерството на здравеопазването и Министерство на младежта и спорта присъстваха 12 000 фена. 

В мачовете от първенството е разрешено в сектор да присъстват по максимум 1000 зрители.