на живо

"Локо" Пловдив продължава защитата на купата

"Черно-белите" елиминираха втородивизионния ЦСКА 1948 на 1/4-финалите

Lap.bg

Носителят на Купата на България "Локомотив" Пловдив върви уверено към защитата на трофея си. "Смърфовете" се класираха за полуфиналите в турнира след домакинска победа с 2:0 срещу втородивизионния ЦСКА 1948.

Пловдивчани започнаха по-активно и в 6-ата минута Лукас Масоеро направи невероятен пропуск, след като ударът му с глава се отби от лявата греда на гостите. Три минути по-късно Диниш Алмейда стреля опасно, но Даниел Наумов изби.

Гостите бяха добре групирани в защита, а в нападение разчитаха на контраатаки, но не успяваха да застрашат сериозно вратата на "смърфовете". В 31-ата минута Славчо Шоколаров стреля с левия крак, но ударът му бе блокиран. Малко след това Дейвид Малембана засече с глава центриране от фаул, но крайно неточно. След девет минути Димо Атанасов игра с ръка в наказателното поле на своя тим след шут на Бирсент Карагарен и реферът Никола Попов отсъди дузпа. Зад топката застана опитният Димитър Илиев, който се разписа за 1:0.

Снимка: Lap.bg

През второто полувреме домакините продължиха да доминират. В 62-ата минута реферът Никола Попов вдигна втори жълт картон на Димо Атанасов от гостите и го изгони от игра за непозволено спиране на Димитър Илиев. В 65-ата минута Наумов спаси силен удар на Йосип Томашевич. Две минути по-късно Бирсент Карагарен с прецизен удар от границата на наказателното поле реализира за 2:0.

Постепенно темпото на игра спадна. В 80-ата минута Славчо Шоколаров стреля отдалеч, но топката излезе в аут.