на живо

"Локо" Пловдив и "Лудогорец" загряха за Европа с равенство

Двата тима направиха 1:1 в Града под тепетата

Lap.bg

Двата български евробойци - носителят на Купата на България "Локомотив" Пловдив и шампионът "Лудогорец" си спретнаха атрактивен мач в Града под тепетата, който завърши без победител. Двата тима си разделиха по 1 точка след равенството 1:1 в четвъртия кръг на Първа лига.

Следващите им мачове са в четвъртък, като "Локо" ще играе със "Страсбург", а "Лудогорец" с ТНС в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Двата тима се хвърлиха в атака още от първия съдийски сигнал. В 9-ата минута Томашевич от "Локомотив" Пловдив фаулира Сисиньо в собственото си наказателно поле, а реферът Станислав Тодоров отсъди дузпа. Дан Битон изпълни наказателния удар, а Илко Пиргов показа завиден рефлекс и спаси своята врата. 

Снимка: Lap.bg

След тази ситуация "Лудогорец" беше по-активният тим на терена в Пловдив. Вандерсон нацели гредата, а Горалски стреля неточно.

Втората част започна с натиск на домакините. Ожболт опита да изненада Пламен Илиев, но стреля в страни от вратата. В 57-ата минута Бирсент Карагерен оправда доверието на треньора Бруно Акрапович, който го пусна в началото на полувремето. Пасът дойде от Ожболт, а Карагерен вкара със силен шут на 1:0.

Само 3 минути по-късно равенството беше възстановено. Дан Битон се пребори за топката на границата на наказателното поле на "Локо", подаде на Вандерсон и футболистът на "Лудогорец" не сбърка за 1:1.

До края на мача двата тима си размениха по няколко удара, но нито един от тях не се превърна в гол.

"Лудогорец" остава лидер в първенството, като за първи път не прибавя 3 точки в актива си, а за "Локо" това е първо равенство след две победи и загуба.