на живо

"Локо" Пловдив изпревари "Левски" след успех над "Ботев" Враца

"Смърфовете" спечелиха с 2:0

Lap.bg

Отборът на "Локомотив" Пловдив излезе втори в класирането на Първа лига след победа с 2:0 над "Ботев" Враца в първия мач от 16-ия кръг на футболното ни първенство.

"Смърфовете" вече имат 36 точки, а третият "Левски", който в неделя гостува на "Ботев" Пловдив, е с 35. Лидер е "Лудогорец" с 39.

Гостите от Враца първи организираха опасна атака, като във 2-ата минута Валери Домовчийски подаде вляво към Петър Атанасов, но Дейвид Малембана се намеси успешно и предотврати опасността. В 14-ата минута Анте Аралица излезе на удобна позиция и стреля, но Красимир Костов изби.

Снимка: Lap.bg

Домакините поведоха с малко куриозен гол в 33-ата минута. Тогава Диниш Алмейда центрира, но топката се завъртя, удари се в града и влезе във вратата на гостите за 1:0.

През втората част врачани опитаха обрат, но "черно-белите" внимаваха в защита. В 49-ата минути Алмейда изчисти топката след остро центриране в наказателното поле на домакините.

Пет минути по-късно Димитър Илиев стреля с глава, но прати топката в аут. В 65-ата минута Дейвид Малбембана изчисти коженото кълбо след опасно центриране в наказателното поле на домакините.

Валери Домовчийски излезе на удобна позиция в 70-ата минута, но пропусна да изравни.

Във втората минута на даденото от съдията продължение Георги Илиев фиксира крайния резултат 2:0 след подаване на капитана Илиев.