на живо

"Локо" Пловдив не се възползва от грешната стъпка на "Левски"

"Смърфовете" завършиха 0:0 с "Арда"

Lap.bg

Футболистите на "Локомотив" Пловдив не успяха да се изкачат на второ място в класирането на Първа лига, след като направиха 0:0 с "Арда" Кърджали в среща от 18-ия кръг на първенството.

"Смърфовете" можеха да изпреварят "Левски", след като "сините" завършиха 1:1 с "Берое", но им бяха нужни трите точки от домакинския мач.

Вместо това пловдивските "железничари" разочароваха привържениците си с редица пропуски пред вратата на "Арда", а в края на мача останаха с човек по-малко след червения картон на Стивън Езе.

Двубоят, както и всички други мачове у нас през настоящия кръг, започна с минута мълчание заради смъртта на обичания актьор Стефан Данаилов.

Ален Ожболт и Езе направиха големи пропуски за домакините през първото полувреме. Вратарят Мартин Луков трябваше да се намесва след атаки на Радослав Василев от "Арда".

Втората част протече под диктовката на "Локо". Карагерен пропусна най-чистото положение. В 75-та минута Езе извърши грубо нарушение, получи втори жълт картон и се прибра по-рано в съблекалнята.

До края на мача нямаше други опасни положения пред двете врати.

"Локомотив" запазва третото си място, докато "Арда" вече е на шеста позиция.