на живо

"Локо" Пловдив с мач за историята на рождения си ден

Днес "смърфовете" стават на 93 години

Lap.bg

Днес "Локомотив" Пловдив става на 93 години. Датата 25 юли е специална не само заради рождения ден на "черно-бялата" общност. Тази вечер клубът ще празнува и нещо историческо - "железничарите" за първи път ще приемат мач от евротурнирите на своя стадион в парк "Лаута". 

Последното домакинство на "черно-белите" в Европа на съоръжение в Пловдив е преди повече от четвърт век. През 1993 г. те посрещнаха в Града под тепетата "Лацио" и въпреки че се бориха мъжки, напуснаха евротурнирите.

Битката срещу "Спартак" Търнава от втория предварителен кръг в Лига Европа започва в 20:30 ч. Въпреки че много от футболистите, които вдигнаха Купата на България през месец май вече не са в отбора, Бруно Акрапович се надява "Локо" да покаже, че е по-добрият тим. Той ще разчита на опита и сплотеността на своите момчета.

Снимка: Lap.bg

"Противникът си има своя сила, знаем, че физически са добре подготвени. Има някои неща, с които ни притесняват, но се надявам да ги неутрализираме и да покажем, че сме по-добри", каза треньорът на пресконференцията преди двубоя. 

Разпродадените билети за мача до момента са 5500, като гостите също ще разчитат на агитка. Очаква се в Града под тепетата да пристигнат около 300 фена от Словакия.

Това е първи мач в Европа за "смърфовете" от 2012 г. Тогава отново в Лига Европа те играха с холандския "Витес" и отпаднаха с общ резултат 5:7.

Снимка: Lap.bg

През 2011 г. словаците се изправиха срещу "Левски" във втория по сила европейски клубен турнир и след разменени победи с по 2:1 всичко се реши след изпълнение на дузпи. Там нервите на "сините" не издържаха и "Спартак" продължи напред.