на живо

"Локо" Пловдив срещу "Тотнъм" в Лига Европа

Това определи жребията за квалификациите за груповата фаза на турнира

Lap.bg

Жребият за втория квалификационен кръг за груповата фаза на Лига Европа определи "Локомотив" Пловдив да играе срещу един от фаворитите - английския "Тотнъм".

Мачът ще се играе у нас, на стадиона в парк "Лаута" в Пловдив на 17 септември.

Мениджър на "шпорите" в момента е Жозе Моуриньо - португалският специалист, който спечели Шампионската лига с "Порто" (сезон 2003/2004) и "Интер" (2009/2010). Специалния има в колекцията си още 3 титли на Англия с "Челси", 2 на Италия с "Интер" и 1 на Испания с "Реал" Мадрид. През сезон 2016/2017 той триумфира и в Лига Европа начело на "Манчестър Юнайтед".

Снимка: Reuters

"Локомотив" Пловдив победи черногорския "Искра" с 1:0 в първия кръг на квалификациите. След мача треньорът Бруно Акрапович си пожела носителите на Купата и Суперкупата на България да посрещнат на свой терен "Тотнъм".

Преди два сезона "шпорите" играха на финал в Шампионската лига, но загубиха от "Ливърпул". Тимът от Лондон е двукратен шампион на Англия и 8-кратен носител на Купата на страната. 

Снимка: Reuters

Победителят във втория квалификационен кръг на Лига Европа ще бъде определен след само 1 среща. При равенство в редовното време ще бъдат играни продължения и евентуално изпълнени дузпи. 

Присъствие на фенове по трибуните все още не е разрешено като мярка за ограничение на коронавируса.