на живо

"Локо" продължава с победите, обърна "Септември"

"Смърфовете" спечелиха с 3:1 в София

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив записа втора поредна победа в Първа лига. "Черно-белите" се наложиха над "Септември" с 3:1 като гости в мач от 9-ия кръг.

Головете за успеха на "смърфовете" бяха дело на Анте Аралица, Бирсент Карагерен и Асен Георгиев. За тима на Николай Митов точен бе Ишмаел Байду.

Домакините започнаха по-силно и поведоха в резултата в 18-ата минута, когато Борис Галчев изведе Байду перфектно, а нападателят вкара топката покрай Мартин Луков за 1:0.

Постепенно воденият от Бруно Акрапович отбор взе нещата в свои ръце. В 31-ата минута Аралица изравни с глава след центриране от пряк свободен удар на Парвиз Умарбаев.

Обратът стана пълен в 51-ата минута. Бирсент Карагерен се възползва от избита топка след удар на Димитър Илиев и направи 2:1.

В 79-ата минута интригата бе напълно убита, тъй като Асен Георгиев с майсторски удар реализира за 3:1 в полза на пловдивските "железничари".

С този успех "Локомотив" се изравни по точки с "Берое" - по 16. Старозагорци са на четвърта позиция, а "смърфовете" на пета. "Септември" остава на предпоследно място с 4 точки.