на живо

"Локо" София си има Алея на славата и Парк на катеричката

Спортисти и фенове отпразнуваха откриването до стадиона в квартал "Надежда"

"Локо" София си има Алея на славата и Парк на катеричката

"Катеричка-рунтавелка се качила на табелка,
И написала с молив - "Локомотив" 

Този рефрен даде името на обновения Парк на катеричката, който се намира до стадиона на "Локо" София. Днес той беше официално открит. 

Снимка: Lap.bg

В него феновете могат да преминат през Алея на славата на "червено-черния" клуб. На нея са представени снимки от най-паметните моменти не само на футболния тим, а и на другите спортове под шапката на Обединени спортни клубове "Локомотив" София.

Снимка: Lap.bg

На откриването присъстваха не само феновете, но и футболисти и знаменити спортисти. 

Снимка: Lap.bg

Специален гост беше олимпийската шампионка по бокс от Токио Стойка Кръстева, която след официалното си отказване от състезателната кариера, ще бъде треньор в "Локомотив" София.

Снимка: Lap.bg

За откриването пристигна и бившият футболист на тима - бразилецът Том, който в момента е мениджър. 

"Искам да поздравя феновете за уникалната инициатива. Щастлив съм, че съм тук днес. Играх 5 години в този отбор и изживях и щастливи, и тежки моменти. Щастлив бях, когато отборът завърши на трето място, а тъжно беше, когато той се разпадна. Много съм благодарен на "Локомотив", че изживях тези уникални моменти", заяви Том. 

Снимка: Lap.bg

"Локомотив" София се завърта в Първа лига в началото на сезон 2021/2022, след като започна от най-ниското ниво на родния футбол през 2015 г.

Снимка: Lap.bg