на живо

"Локо" София в света на криптовалутите (ВИДЕО)

Столичните "железничари" обявиха любопитно партньорство

"Локо" София в света на криптовалутите (ВИДЕО)

Елитният футболен "Локомотив" София навлезе в света на... криптовалутите! Столичните "железничари" представиха официално партньорството си с компанията UssCyber. На пресконференцията присъстваха собственикът на "червено-черните" Иван Василев, изпълнителният директор на клуба Бойчо Величков и изпълнителният директор на UssCyber Мишел Пасифико.

"Компанията е базирана в САЩ, но платформата е глобална. Целият свят има достъп до нея. Това е първият продукт в света, базиран на представянето на отбора. Феновете могат да изкарат пари всеки път, когато отборът побеждава. Проектът е много голям. Всичко, което е свързано с представянето на даден тим на и извън терена, ще се отрази на стойността на криптовалутата. Всичко, което се случва с клуба, ще дава отражение. Това ще бъде първият продукт, в който феновете ще могат да вземат участие. Разработваме платформата от 2014 г., патентована е.", заяви Пасифико.

Снимка: Lap.bg

"Това е криптовалута, която всеки може да си закупи. Тези средства отиват директно в сметката на клуба. Това не е само в България, а в цял свят. Това е една много добра възможност за развиетието на футбола у нас. 6 месеца проучвам този въпрос и това е много добра възмажност. Надявам се след мен още много клубове да се присъединят. Те не знаят за какво става въпрос още.", коментира босът на "Локо" Василев.

"Никой не е помогнал на "Локомотив". Това е кауза, не е бизнес. Стъпка по стъпка градим един "Локомотив" вече 6 години. Нищо не ни е даром. Търся спонсори, предизвикателства и партньор. Един клуб се развива с много средства. Колкото повече приходи имаме, толкова по-стабилен ще бъде той. Не, че сега не е стабилен, но трудно се гради. Никой не ни е помогнал досега."

Снимка: Lap.bg

"Аз съм убеден в това нещо, затова и го правим. Трябва да се направи една разяснителна кампания, за да стане ясно за какво става въпрос. Ние сме първите, които започват с този проект, много хора не знаят за какво става въпрос. Убеден съм, че това е бъдещето.", допълни изпълнителният директор Величков.