на живо

"Локомотив" Горна Оряховица задълбочи кризата в "Пирин" Благоевград

"Железничарите" надви "орлетата" с минималното 1:0

"Локомотив" Горна Оряховица победи с 1:0 "Пирин" в среща от 15-ия кръг на Първа лига.
Още в 4-ата минута Станислав Костов от гостите преодоля няколко защитници на съперника, но бе спънат в наказателното поле от Атанас Фиданин, съдията Ангел Баялцалиев отсъди дузпа и вдигна жълт картон на провинилият се футболист. "Локомотивци" протестираха с мотива, че техният състезател е играл най-напред с топката, преди да се стигне до стълкновението с противниковия нападател. Зад топката застана Тони Тасев и стреля в левия ъгъл на Николай Банков, който обаче спаси.

"Железничарите" отвърнаха с опасна атака на Милен Желев, който изведе на чиста позиция съотборника си Рихави Кифуети. Последният преодоля стража на "Пирин" Красимир Костов, но Костадин Ничев изчисти топката и предотврати сигурен гол. В 12-ата минута "орлетата" проведоха опасна атака, при която Тони Тасев центрира, но съотборникът му Даниел Младенов не успя да засече топката с глава. В 21-ата минута Рихави Кифуети стреля, но Красимир Костов изби топката.

Две минути по-късно "черно-белите" поведоха в резултата. Димо Атанасов се разписа, възползвайки се от пас на Юлис Ндонг. 

Пиринци реагираха и в 30-ата минута Станислав Костов стреля, но Николай Банков хвана топката. Две минути преди почивката Стилиан Николов от гостите отправи удар, но вратарят на противника улови.

Второто полувреме започва с двуостра игра. В 55-ата минута Рихави Кифуети стреля, но прати топката над вратата. Минута по-късна Мартин Кавдански не изчисти добре топката, тя попадна в Станислав Костов, който обаче отправи неточен удар.

Рихави Кифуети продължи с активната си игра и в 67-ата минута отправи опасен удар, но Красимир Костов спаси. В 70-ата минута влезлият на смяна Симеон Мечев би отдалеч, Красимир Костов обаче изби в корнер. 

В 80-ата минута се стигна до спорна ситуация. Юлиян Попев стреля, топката срещна ръката на намиращия се в наказателното поле Мардин Кавдански, но съдията Ангел Баялцалиев отсъди пряк свободен удар в полза гостите. В 86-ата минута при атака на локомотивци Симеон Мечев, вместо да подаде на свои съотборници, намиращи се на чиста позиция, реши да стреля, но топката излезе в аут.

С успеха "Локомотив" събра 15 точки и излезе на 11-о мяство в класирането. "Пирин" има същи точков актив, но е десети заради по-добрата си голова разлика.