на живо

"Локомотив" изпусна важни точки срещу "Витоша"

Двата тима направиха 1:1 в мач от 18-ия кръг на Първа лига

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив пропусна да спечели важни две точки в борбата си за класиране в челната шестица на Първа лига, след като завърши наравно 1:1 срещу "Витоша" Бистрица. "Смърфовете" изостават на пет точки от шестия в класирането "Верея", докато "тигрите" са на последно място с четири точки от 18 мача.

"Витоша" поведе в резултата в 9-ата минута, когато Петко Цанков проби по лявото крило и подаде към дузпата, където Ивайло Лазаров засече топката и я изпрати във вратата на гостите с шут по тревата. Пловдивчаните обаче отговориха още с атаката след центъра, след като Веселин Марчев центрира към Димо Бакалов и той вкара с глава за 1:1.

До края на полувремето и в началото на второто единствените опасности бяха пред вратата на "Витоша" и след удари на Симеон Райков, но Михаил Иванов спаси вратата си четири пъти. В една от ситуациите, в 39-та минута, топката срещна и напречната греда след намесата на вратаря.

В 60-та минута Веселин Марчев пропусна с глава добро положение за "смърфовете", а до края на второто полувреме нямаше повече ситуации за гол и мачът завърши наравно 1:1.